Kan dit een zekering zijn?

jerome

Golden Member

In de archieven zo een paar buisjes getroffen die erg op een zekering lijken . 10mm bij 38mm met mark TD en andere kant T15. De veer inwendig is ongewoon.

dat veertje zorgt ervoor dat bij doorsmelten de delen uit elkaar "schieten", tegen vonkvorming.

Ook kan het veertje deel uitmaken van de "verwarming" die ervoor zorgt dat bij langdurige vrij kleine overstromen de zekering toch doorsmelt, maar dat is hier niet goed te zien. (de stroom moet dan door het veertje). zo een veertje verhoogt ook de gevoeligheid, voor kleine stroomwaardes, weeral op voorwaarde dat de stroom er door gaat.

Sine

Moderator

Jep, inderdaad een normale zekering.

Bij hele kleine waardes zit er soms zelfs nog een weerstand in.

Voor waarden tot ongeveer 10A is de maat van die buisjes vaak 5x25mm. Daarboven begint dit grotere formaat handig te zijn. (er is allicht wat overlap).

Deze is verwacht ik: Traag, 15A.

[Bericht gewijzigd door rew op 26 juli 2021 15:28:48 (11%)]

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/
GJ_

Moderator

Op 26 juli 2021 15:28:30 schreef rew:
Voor waarden tot ongeveer 10A is de maat van die buisjes vaak 5x25mm. Daarboven begint dit grotere formaat handig te zijn.

In el cheapo machines zie je 10x38 veel, voor alle waardes. Dus ook gewoon 1A, 2A enz. De houders hebben dan dezelfde vorm als een automaat.

had er pas nog 1 aan de balie die een exoot zekering stuk had en nergens zo'n ding kon vinden, zn machine lag eruit dus t werk stapelde op. maar even meegegaan en een 5x20 zekering houdertje erin gezet, waar je wel overal zekeringen voor kunt vinden. was geen 10x38 maar nog erger, leek op 6x32 maar dan iets langer..

waar rook was, werkt nu iets niet meer