Thermosch uitvallen 2.2Kw 230v motor met 2 condensatoren

Morge, Volgende probleem:

2.2Kw 1F 230v motor met 2 condensatoren valt vrij snel thermisch uit. Gemeten stroom is 17- 17.5A en zou 13.5A moeten zijn. Thermisch blok is 16A. Mechanisch deel wat aangedreven wordt is met de hand te draaien. Begrijp uit schema's dat een van de 2 condensatoren tijdelijk mee werkt om motor aan te laten lopen. Kan het zijn dat tijdrelais defect is en condensator continu is aangesloten? En dat dit de hogere stroom verklaard, of moet ik t toch in de wikkelingen gaan zoeken?

mel

Golden Member

Het kan dat 1 van de condensatoren, de"bedrijfscondensator"in waarde is verlopen.Als de motor wel goed aanloopt, dan gewoon een nieuwe condensator gebruiken.

u=ir betekent niet :U bent ingenieur..

Thanks. De bedrijfs condensator zit aan de buitenkant en is goed gedeukt. Heb wat aan de kabelinvoer/kap gedraaid. De compressor loopt weer goed. 13.5A en op einddruk tegen de 14.5A ga een nieuwe condensator bestellen.

Kan het zijn dat tijdrelais defect is en condensator continu is aangesloten?

Ja dat kan, maar dat is toch ook simpel te meten. Vaak zit er een centrifugaal schakelaar in de motor die 1 van de condensatoren moet afschakelen en dat is ook gewoon te meten.
Maar de grootste kans is toch gewoon de condensator die gaan eerder defect dan tijdrelais en centrifugaal schakelaars, dus als alles goed meet dan zal het wel de condensator zijn.