Miele Softtronic W 5903 probleem verwarming

Is het exact zelfde type machine wat de Buurvrouw heeft?? Elk model/ serie heeft een andere waterhoogte..

jerome

Golden Member

Nee, een iets recenter Miele model. Het basisprincipe van alle wasmachines berust op een draaiende trommel met een hoeveelheid water waar wasmiddel werd aan toegevoegd. Miele of andere, er moet (liefst voldoende)water bij zijn :-).

Ha, de moderne wasmachines wassen met bijzonder weinig water terwijl de oudere tot halverwege deur het water stond

jerome

Golden Member

Kan ook nog beschikken over de Miele van mama, 92 ondertussen en nog grotendeels zelfstandig. De was doet ze al een jaar of 10 niet zelf meer en haar toestel staat daar te staan. "Rust roest" en de kans is dus groot dat daar werk gaat aan zijn om dat goed werkend te krijgen.

jerome

Golden Member

productie 06-96 tot midden 98. Dus ong. een kwart eeuw oud. Geen TNY of aangelanden, maar een echte trafo op het bord :-). Edit: Is nog altijd maar het tweede toestel. Het eerste heeft het zowat 30 jaar gedaan. Zaten 2 motoren in en was onnoemelijk zwaar. Toen had je 2 wasmachines voor de prijs van een middenklasse auto.

[Bericht gewijzigd door jerome op 18 januari 2022 22:02:44 (45%)

Ja, ken die machines nog met die 2 motoren. 1 was motor gekoppeld met centrifuge motor.. zeepbakje nog bovenop??

Die panoramic modellen? Met bediening bovenaan, aan de achterkant?

jerome

Golden Member

Nee, wel zeepbak achter links. Bediening was vooraan. In die 30 jaar 1 keer stuk geweest. Waterinlaat vervangen. 1 groep van 3 ventielen weet ik nog.

Ik dacht met een rode deurknop/ aan uit knop?? Ja, een frontbediening ja ken ze wel.. Zware hufters.. alhoewel de huidige mieles weten er ook weer raad mee!!