Miele W1 Classic ( WDD330) start niet

jerome

Golden Member

Niet alleen bij Miele. Zag een 4 jarige vaatwasser van Bosch waarbij door een lek het vocht via de bedrading mooi naar de elektronica werd geleid.
Vaak is een print die vochtig is geweest er niet zo erg aan toe. Wanneer dit is gebeurd onder spanning krijgt men natuurlijk kruipstromen die de processor helemaal van de kaart brengen. Post eens wat foto's, nieuwsgierig als we zijn :-).

Onder water gestaan door lekkage, overstroming?
Anders je verzekering eens aanspreken

Print goed afwassen in de afwasmiddel sopje en goed naspoelen afblazen met compressor en op verwarming paar dagen laten drogen.. Knappen ze vaak goed van op!! Stekkers spoelen met droge contact spray.. Geen vette, anders snel einde kunststof

Op 1 oktober 2021 07:33:43 schreef JanEB:
Ondertussen te wten gekomen dat toestel niet in Demo-mode staat .
Print gedemonteerd en gezien dat deze gedeeltelijk onder water gestaan heeft .
Zal dus zoeken zijn naar slechte verbindingen . heb er al één gevonden ( doorverbinding van ene kant van de print naar de andere) maar nog zonder resultaat.

Jan

Gehele machine onder water of enkel de print?

Er staat ergens een superhandige tip(not...) dat je het apparaat moet kantelen bij een F138 lekkage melding. Velen doen dit en ik schrijf geregeld een apparaat af die nog in de garantie valt. Sorry klant, dat was niet de bedoeling.

Minder interessant om die print onderaan te zetten voor lekkage, dat klopt wel.
Zouden ze het ook niet gedaan hebben voor koeling? De tijd dat de printen boven de trommel lagen, leidde toch wel vaker tot storingen. Doe je een kookwasje wordt die boel betrekkelijk warm daarboven.

Zeker vorig jaar in de zomer is me opgevallen dat er enorm veel printen sneuvelden als de klant een kookwas deed.

Dat is best prima onderin. Mits je niet met je machine gaat wandelen als er water in ligt.

Lekkage van de zeepbak is zo goed als onmogelijk. Als hij overloopt komt het voor de machine eruit, als hij lekt, loopt de druppel langs de trommel naar het midden.
Afdekkap op de print..