Samsung 55HU7100s beeld valt soms weg

Het beeld van onze Samsung 55HU7100S valt soms weg. De ene keer komt het beeld vanzelf terug, de andere keer moet ik de tv eerst een tijd van de stroom af doen. Het gebeurd ook wel eens dat het beeld alleen even knippert.
Soms treedt het meerdere keren op een avond op maar het kan ook maar zo weer een aantal avonden goed gaan. Het treedt op bij het kijken vanaf verschillende bronnen zoals Cd-tuner, Chromecast of internet, bijv. YouTube. Ik heb de tv als teruggezet naar fabrieksinstellingen en de software is up-to-date. Dat heeft het probleem niet opgelost maar ik denk dat de oorzaak in de hardware ligt. Mijn kennis van tv-toestellen is beperkt. Maar een board vervangen lukt nog wel. Maar hoe kom ik er achter wat de oorzaak is en welk board ik eventueel moet vervangen? De condensators heb ik allemaal al bekeken. Maar daar kan ik niets bijzonders aan zien.
Alvast bedankt voor de te nemen moeite

Vermoed dat je LED verlichting aan overlijden is... Gaat beeld echt op zwart met licht aan aan achterzijde of achterkant ook geen verlichting meer zichtbaar??

Het beeld is dan niet zwart zoals wanneer de tv uit staat maar het heeft een blauw-/groenachtig was. En de led verlichting aan de achterkant brandt dan wel.

Hoi,

Had hetzelfde probleem, na aanschaf goede HDMI kabel was het weg!
hoop dat je er iets aan hebt!

Groet,
Ton

William, hartelijk dank voor de tip. Het heeft even geduurd want er zat een vakantie tussen. Maar gisteren bij thuiskomst lag het nieuwe bord in de bus. Ik heb het vanavond geplaatst en de tv draait inmiddels een aantal uren probleemloos. Dus het lijkt hiermee opgelost.