pulsenteller

hi,
ik heb een vraagje ik ben een beginnende programeerder maar en ik ben een kleine oefening aan het maken maar ik heb een fout gekregen die ik maar niet vind. Kunnen jullie hem vinden of tips geven?

Er zal toch wel meer errormelding zijn als alleen dit?

c code:


Portd.0 = Teller;

is wel niet helemaal fris. Portd.0 is een bit en teller is een variabele...

Arco - "Simplicity is a prerequisite for reliability" - hard en software ontwikkeling: www.arcovox.com

portd.0 is fout. Die constructie werkt niet in c. je kunt geen member variabelen declareren met alleen een getal als naam.

Kijk maar hoe die portd is gedeclareerd.

Wel een erg nutteloze foutmelding. Hoezo parameter fout, welke parameter dan? 8)7

[Bericht gewijzigd door deKees op 19 november 2021 16:38:06 (51%)]

Lambiek

Special Member

Op 19 november 2021 14:42:24 schreef Teun9140:
ik heb een vraagje ik ben een beginnende programeerder......

Je hebt ook portb.0 en portd.0 staan?

Als je haar maar goed zit, GROETEN LAMBIEK.

ik heb het gevonden dankjewel het was echt een domme fout van mij

Arco - "Simplicity is a prerequisite for reliability" - hard en software ontwikkeling: www.arcovox.com

Domme fouten? Dat zal wel meevallen. Er zijn zoveel dingen waar je op moet letten. Zeker als je aan iets nieuws begint.

Wel jammer dat de ontwikkelomgeving dan met zo'n domme foutmelding komt. Dat helpt niet veel.

Sine

Moderator

Op 19 november 2021 15:38:27 schreef Arco:
Er zal toch wel meer errormelding zijn als alleen dit?

Inderdaad, beetje funky ide anders, als in: dat wekt geen vertrouwen.

Op 3 december 2021 14:56:35 schreef Arco:
En dat was?... ;)

uiteindelijk moest ik nog een pragma regel er bij plaatsen en had ik de ingang van de poort vergeten op 0 zetten ipv had ik die op 1 gezet 8)7