Werkt deze schakeling zo?

Alleen berichten met de trefwoorden “breadboard” worden getoond. Alle berichten tonen

Hallo CO'ers,

Werkt deze schakeling zo als ik hoop dat die werkt?:

http://home.t-online.de/home/a.v.wijhe/elektronica/powergood.jpg

Het is voor een AT voeding die ik wil gebruiken als expirimenteervoeding. Het is de bedoeling om een bicolor led te gebruiken. Als de powergoodlijn laag staat dan moet de rode branden en als de powergood lijn hoog staat dan moet de groene branden. Ik heb het getest met crocodile tech. en dat werkte prima. Aangezien ik mijn breadboard nog niet binnen heb wil ik jullie vragen of die gaat werken?. Btw dit is mijn eerste zelf ontwikkelnde schakeling :)

Groeten, Andries

Biologisch is ook heel logisch

Zo ik heb de schakeling op een gaatjesprint gebouwd en hij werkte niet. Wat bleek nou is dat ik de weerstanden niet berekend maar natte vingerwerk voor de zekerheid maar een wat grotere genomen. Nou heb ik de weerstanden berekend en heb volgend schema op mijn inmiddels gearriveerde breadboard gebouwd:

http://home.t-online.de/home/a.v.wijhe/elektronica/pwrgood2.png

Hij werkt prima als ik de power good aansluiting op de +5V zet. Maar zodra ik de powergood aansluiting op de power good zet, dan blijft het rode ledje branden en zakt de powergood spanning uit de voeding naar 4,2V.

Wie weet waar dat aan ligt? MSN is ook oke: andries2025@hotmail.com

Groeten, Andries

BTW: ik vind het er hilarisch dat als ik deze site binnenkom er staat: Waarom zou je nog verder zoeken?, terwijl er overal op google gehamerd word :mrgreen:

Biologisch is ook heel logisch