Action ledlampje met sensor ombouwen naar li-ion

brains

Special Member

Ik zoek een klein eenvoudig lampje met sensor voor in een gang een beetje te verlichten voordat ik bij een lichtknopje kom. Voorkomt boem au :+ Nu zag ik onderstaande lampje met sensor bij de action.
https://www.action.com/nl-be/p/ledstrip-met-sensor-/
Nu werken die op 4x aaa batterijen. Zou zoiets om te bouwen zijn naar li-ion? Ik heb genoeg 18650 Cellen liggen uit oude accu packs met defecte cellen. En ook nog genoeg van die universele li-on laadpcb's met batterij beveiliging. Die zou dan als Beveiliging en laad optie gebruiken.
@mods, blijkbaar ging er iets mis. Ik wilde als titel ledlampje met sensor action ombouwen naar li-ion maar hij werd al gepost vermoed ik bij typen. Kan iemand dat aanpassen voor mij?

apkay

Golden Member

gebruik ik reeds 2 jaar op 1 cel.
https://www.action.com/nl-be/p/sensorlamp-12/
losse houder voor 18650 en naast geplakt.
laad eens in de 2 a 3 maanden deze op.
hangt in het toilet.
gaat zeker 30x p/d aan.
supper tevreden.

[Bericht gewijzigd door apkay op 1 december 2021 23:14:48 (11%)]

groeten van apkay.
brains

Special Member

Merci, ik heb zo eentje gekocht en in het weekeinde eens proberen. Ze waren niet duur, 3 euro dus is het wel waard om te proberen. Ze hadden ook nog een andere variant https://www.action.com/nl-be/p/deurlamp-met-sensor/
Die heb ik ook meegenomen want deze heeft een andere sensor. Ik heb er eentje nodig voor in de hal en deze heeft daar een betere sensor voor. Ik hoop dat deze 6v variant ook werkt op li-ion, we proberen het gewoon. Intern lijkt bijna identieke schema gebruikt te zijn.
Deze heeft wel als voordeel dat er meer ruimte in is. Het batterijen compartement kan er los uit en met beetje "hacking" past denk ik hier wel een 18650 cel in.
Leuk iets om te proberen en hopelijk lukt het snel ivm de drukte waar ik nu in verkeer met verhuizing.