Aardlek Franke kokend water kraan

Is hardheid DH dan hetzelfde als zuurgraad in pH ??

DH is niet hetzelfde als pH. Maar zuiver water (gedestilleerd) is licht zuur. Heb ik lang geleden bij de scheikundeles geleerd.
De aanwezigheid van kalk en andere opgeloste stoffen maakt het minder zuur tot niet zuur.
Boeren ploegen vaak bergen kalk onder om zure grond te verbeteren.

Anoniem

DH is Duitse Hardheid en is een getal voor de hoeveelheid kalk in het water. PH is de zuurgraad van het water. Eigenlijk zijn het de tegengestelden van elkaar.

Vorige bewoners hadden zo'n magneet aan de leiding geplaatst, kan verschil niet ontdekken of is versleten na ruim 22 jaar??

een vorig werkgever had een lagedruk stoomketel, waar ook een ontharder tussen zat. het condenswater werd weer terug naar de ketel gepompt. een jaar voor die ketel buiten gebruik kwam begonnen de stoomleidingen van rottigheid al af te breken her en der. koper was gewoon dun geworden vooral in bochten. het grootste deel was stalen vlambuis die er nog geen last van had, veel dikkere wand..

waar rook was, werkt nu iets niet meer

Op 18 januari 2022 19:21:21 schreef HenkR:
[...]
Mijn Daalderop kokendwater boiler is inmiddels de 12 jaar gepasseerd. Onderhoud is niet nodig, kalkfilter zit er niet tussen, water hardheid 8 DH en perlator nog nooit schoongemaakt. Ik heb 1 keer een pakking vervangen.

Nogmaals dank allen voor de reacties. Ik heb inmiddels heel het internet af gespeurd (en gebeld). Iedereen wil enkel maar een vervangingsboiler verkopen maar de vervangingsset lijkt enkel beschikbaar te zijn bij Wasco. Helaas beschik ik niet over een inlog (en KVK).

Iemand een laatste tip die leidt tot het herstel en wederom ingebruikname van de kokendwaterboiler?

EDIT:

Inmiddels contact gehad met Warmteservice, zij hebben het artikel niet in hun assortiment zitten, maar kunnen het morgen al leveren. Geweldige service!

[Bericht gewijzigd door Wesleysch op vrijdag 21 januari 2022 13:32:14 (11%)

Pfhoee, toch nog goed gekomen!! Warmteservice heeft een hoop en voor schappelijke prijs vaak wel

Anoniem

De warmteservice zijn een stel toppers. Ze proberen je altijd te helpen. Gaat vast goedkomen met de boiler.