Storing Whirlpool combi magnetron AMW505/IX

Voor de bereiding van een  hartige taart, pasta of ovenschotel gebruiken we de functie 'snel voorverwarmen' om de oven in te stellen op een temperatuur van 180 of 200 C.
Bij het bereiken van de ingestelde temperatuur wordt het bereidingsprogramma gestart en wordt de duur ingesteld. Na ongeveer 2/3 van de verstreken ingestelde tijd treedt er een storing op. De oven stopt, de resterende tijd staat op de rechterdisplay en de TIJD toets knippert in het rechterdisplay. De oven kan hierna niet meer gestart worden.
Mogelijk dat vocht hierbij een rol speelt. Bakken van een taart of cake geeft geen problemen.
Heeft iemand een suggestie?
Alvast bedankt.

Dus normaal verwarmen gaat OK?? Ik weet dat sommige ovens de voorverwarm tijd daarna piepen en stoppen verder, dan kan je tijd instellen en gaan bakken.. Tijd knippert dus om de baktijd in te stellen??

Het voorverwarmen gaat goed. Wanneer de ingestelde temperatuur na voorverwarmen bereikt wordt volgt er inderdaad een piepje en kan de tijd ingesteld worden. Daarna wordt gestart met bakken. Bij bijv. een ovenschotel is de tijd ingesteld op 50 min en de temp op 200 C. Na start stopt de oven na 30 min. De resterende tijd van 20 min staat op de display en de tijd toets/symbool knippert. De oven wil hierna niet meer starten.Het bakken van een appeltaart of cake geeft geen probleem. Het lijkt erop dat alleen 'vochtige' schotels, hartige taarten, lasagna etc. problemen geven.

Zou eens uitbouwen en kijken of er ergens veel vocht neerslaat, maar kan een simpele deurslot wezen!! heeft dat het zelfde effect als je de deur opentrekt, kan je dan ook niet meer starten??