zonnepaneel invertor SAJ sununo plus 3K-M

Vraag; Wanneer men zo'n regelaar/invertor alleen aan het net aansluit, moet dan de display oplichten en instellingen mogelijk maken? In de handleiding is daar niets over terug vinden? Hoe zou dat zitten bij de andere merken?

Bij veel inverters is er ook spanning nodig aan de DC-kant (zonnepanelen aansluiting). Immers, als er geen zon is moet het toestel volledig uitschakelen, en niet nodeloos stroom verbruiken.

IDD lijkt logisch. En wat zou dan de min spanning kunnen zijn aan dc kant? Kan men dit simuleren dmv bijvoorbeeld een labo_voeding? Er zijn 2 dc ingangen... dus 2 min spanning nodig? Alvast dank voor uw spoedige reactie!

Opzoeking; de startspanning bedraagt 100 volt en de min 80 volt. Beetje moeilijk om dat te simuleren. Dit zijn al gevaarlijke spanningswaarden.

Toen mijn zonnepanelen installatie in dienst werd genomen, had de installateur inderdaad een voeding bij die vrij hoog ging (meer dan 100 V DC). Maar dit zijn inderdaad al erg gevaarlijke spanningen, en dergelijke voedingen kosten wel wat. Als 4 24 VDC voedingen hebt, kan je deze in serie schakelen. Maar weet dat dit gevaarlijk kan zijn. Omdat deze DC spanning galvanisch gescheiden is, zal de aardlek niet uitvallen als je "onder spanning" staat !

Op 29 januari 2022 13:41:49 schreef RP6conrad:
Omdat deze DC spanning galvanisch gescheiden is, zal de aardlek niet uitvallen als je "onder spanning" staat !

Maar dat is niet anders dan met iedere andere "niet galvanisch gescheiden" spanning. In dit geval KAN je niet van de 100V naar "aarde" geelektrocuteerd worden, dat is wanneer de aardlek zou ingrijpen. Als je "als normale belasting" beide polen vastpakt, ben je zowiezo de sjaak.

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/

De meeste kleine omvormers gaan dan niet aan idd. Misschien even langs bij iemand met panelen?

zit sinds 2009 in de PV.