Miele W1 wasmachine

Excuses. Dat was een "o" te veel.

Instruction manual? You mean the manufacturers opinion?

Hoi

Trommelkruis gereinigd, maar de loopring op het alu kruis heeft wel een veel grotere opkant dan die op het stalen kruis. Maar voor vervanging is waarschijnlijk diegene die op het stalen kruis zit zeker?
https://ibb.co/album/0s0bzJ

Momenteel kreeg ik het stalen kruis niet properder en had er ook de tijd niet voor, het alu kruis ziet er eigenlijk best nog goed uit, het heeft rond de as een kleine aantasting.

Het stalen kruis heeft wel wat roest maar lijkt niet ernstig. Is dat zwarte aan de loopring iets van de loopring? Is tijdens het afspuiten losgekomen.

Thx

Hoi

Na eens goed te kijken blijkt er dus toch een verschillende loopring te zijn voor jongere machine's als oudere machine's? (Voor alle duidelijkheid ik bedoel voor de W701 in vergelijking met de W5000)

De originele afdichtingenset voor de W5000:
https://i.ebayimg.com/images/g/H-oAAOSwTbVhSB0F/s-l1600.jpg
De originele afdichtingenset voor de W701:
https://cdn3.1001pieces.com/17775-large_default/joint-en-anneau-pour-p…

Edit: na nog eens goed gekeken te hebben blijkt afdichting: 6152520 (afdichting tussen kuip en lagerkruis) identiek bij beide sets.

De asafdichtingsring van de W5000 (5387006) heeft wel een ander nummer maar deze is waarschijnlijk aangepast aan de loopring (4385960) van het aluminium kruis?
En de asafdichtingsring van de W701 (1751620) zal aangepast zijn de loopring (1159431) van het stalen kruis veronderstel ik?

Dus indien ik stalen kruis zou plaatsen, afdichtingenset bestellen voor de W701 lijkt me (zodat ik de juiste loopring krijg?)?
En als ik het aluminium kruis wil plaatsen, afdichtingenset van de machine zelf bestellen dan?

Loopringen zijn volgens mijn contact op ebay (waar ik het wou bestellen) niet meer apart verkrijgbaar, je dient steeds een set met afdichtingen te nemen.

Of zie ik iets over het hoofd?

Thx

jerome

Golden Member

Zou me nog niet vastpinnen aan die loopring, maar kijk eerst of het gaat lukken om dat kruis op die andere trommel te krijgen. Als dat goed gaat is er vast wel iemand met een draaibank die dat kan en wil draaien. Je zou dan ook voor een courante (zegge goedkopere) en vaak betere industriële dichting kunnen kiezen en de ring laten maken op die maat. Lagerbrons is best en loopt amper in tegenover een rvs ring.

Het lijkt een gewoon kruis, en je alu kruis ziet er niet heel gek uit. Loopbus kan je overzetten hoor vanaf Alu kruis naar de stalen, al heel vaak gedaan en gaat gewoon goed. Met twee dikke schroevendraaiers wip je die er zo vanaf, bij stalen kruis inslijpen met Dremel... Diegene die op stalen kruis zit is niet meer te hergebruiken, is te sleeds. Kitjes van Miele ( niet los leverbaar) kost ruim 100 Euro!!!

[Bericht gewijzigd door smd op 5 juni 2022 19:10:20 (39%)

@Fabrice De loopringen zijn niet apart verkrijgbaar, je dient een set te nemen met alle afdichtingen.

@SMD Thanks voor de tips, het leek me een totaal andere loopring maar hij past dus op beide.

@Jerome Normaal zou het moeten lukken (op de W5000), ik heb hem nog niet gedemonteerd. Ik ga je tip zeker eens bekijken.

Tevens nog een informatief filmpje waar het hele proces getoond is: https://www.youtube.com/watch?v=Yylgfw886l4 Wel geen NL maar wel zeer duidelijk.

Originele sets met afdichtingen kosten €65 stuk (dit is inclusief loopring, asafdichting, afdichting tussen kuip en lagerkruis, vet).
Complete lagerset kost meer dan €200, gelukkig intussen de lagers teruggevonden voor een betaalbare prijs.

Trouwens, iemand ooit ervaring gehad dat de trommel zelf beschadigd was? Iemand waarschuwde me dat soms de trommel zelf beschadigd kan zijn.

Het probleem bij de W5000 is volgende de trommel zit gewoon enorm naar voren gedrukt, wanneer je de trommel met je handen wil optillen hoor je achteraan de trommel gekraak. Naar mijn idee is dat trommelkruis defect, moet hem maar eens open gaan halen...

Thx alvast voor jullie adviezen!

Naar voren gedrukt of inderdaad los met gekraak, beide trommelkruis. Het kruis zet uit en de corrosie drukt de trommel naar voren, loopt eerst tegen manchet aan en breekt uiteindelijk los.

Trommel kan zeker beschadigen, als de machine nog langdurig doordraait word ie zo heet dat een brandplek zichtbaar is, en scherpe splinters metaal waar hij de kuip heeft geraakt. Soms ook manchet gesmolten.

naar voren gedrukt en kraken is idd het kruis.. 65 Euri, ex verzending en admin kosten voor zo’n kitje.. machines genoeg gesloopt heb zat loopbussen.. Simmerring kost ong 8 Euro

Hoi,

Beide bedankt voor de informatie!

Trommel is ter hoogte van het manchet niet beschadigd, dacht eerder dat de trommel gewrongen kon zijn door het kruis, maargoed dan moet ik er maar eens werk gaan van maken. Is de loopbus op dit alu kruis dan nog goed? https://imgbb.com/x6HGKZb

Bedankt alvast

[Bericht gewijzigd door Stofzuiger op 6 juni 2022 20:40:22 (17%)

Op 6 juni 2022 19:37:34 schreef smd:
naar voren gedrukt en kraken is idd het kruis.. 65 Euri, ex verzending en admin kosten voor zo’n kitje.. machines genoeg gesloopt heb zat loopbussen.. Simmerring kost ong 8 Euro

Kan je die loopbus demonteren dan, zit toch rubber in?

Licht opschuren met schuurlinnen totdat mooi glad is.. Yep Fabrice, van de Alu kruizen wip je ze er zo vanaf, de stalen kruizen haast niet heel er af te krijgen

Ik heb iets geleerd met een schroevendraaier erop in de lengterichting van de as richting trommel, dan splijt ie. Maar in de praktijk nog niet voorgehad. Trommelen doen we niet meer..

Bij de oudere bussen niet te doen, doordremelen is enigste optie

Ik heb de machine vandaag nog eens bekeken en ik ben van mening geen al te grote kosten te doen aan de W5000, ook omdat deze al een kleine 8000h aan draaiuren heeft. Voor een klein prijsje heb ik het werk er wel voor over :).

Dus zou effectief gaan voor de simmering zoals @SMD mij adviseerde. Waar haalde jij deze?

Op 22 juni 2022 18:39:04 schreef smd:
https://www.onderdeeltotaal.nl/simmering-voor-miele-wasmachine-1751621…

Deze bijvoorbeeld, werken prima!!

Bij de originele dichting zit er altijd een tube bij zie ik, waarvoor dient dat?

Tube is vet welke je in de simmerring aanbrengt om de smering te behouden.. Smeer jij ze nooit?? Meestal gebruik ik Amilgon, zo'n zwart gele tube.

Instruction manual? You mean the manufacturers opinion?

Op 28 mei 2022 18:59:33 schreef Stofzuiger:
Hoi,

Ik denk dat het een W5000 was, is die loopring dan niet dezelfde (want dan zou indien loopring ok was gewoon overzetten een probleem zijn)? (Behalve W1 vanwege diameter).

THX

wow wow wow rustig aan TS, je wilt een W5000 Supertronic (wat een ZEER zeldzame machine is!) wegflikkeren omdat hij teveel uren gedraaid heeft en de lagers stuk zijn?!

Als je hem weggooit heb ik zeker interesse in de machine, defect of niet.

[Bericht gewijzigd door AWDebiel op 11 juli 2022 13:10:31 (30%)

Heeft een MRT34 in z'n linkerzak!

AW debiel, je was toch een Asko man en Miele vond je toch brol ;) ??

Op 11 juli 2022 18:56:45 schreef smd:
.. en Miele vond je toch brol ;) ??

Het is voor de verkoop. Niet om hem zelf te gebruiken ;)

Op 11 juli 2022 20:34:42 schreef ohm pi:
[...]Het is voor de verkoop. Niet om hem zelf te gebruiken ;)

Beide. Ik speel een tijdje met machines die ik binnenkrijg/koop en dan gaat hij weer de verkoop in omdat ik ermee uitgespeeld ben of het eeuwige gezeik van m'n pa dat al die wasmachines teveel ruimte innemen zat ben /s

Machines als mijn WT745 of 20005 daar in tegen blijven permanent in de verzameling.

[Bericht gewijzigd door AWDebiel op 12 juli 2022 12:21:20 (20%)

Heeft een MRT34 in z'n linkerzak!

Kwam vanmiddag nog een paar Asko Professional machines aan boord van een schip tegen.. klaar voor de afstort.. Prachtige vol RVS machines.. zonde