Even uitleg vanaf het begin...
De 230V uit het net is wisselspanning. Dat betekent dat de spanning wisselt tussen positief en negatief, en dat 50x per seconde. Dat betekent ook dat er 100x per second (bij de wisseling van + naar - maar ook bij de omgkeerde wisseling!) even geen spanning is.
Voor een gloeilamp is dat geen probleem. Die gloeit nog wel effe. Voor een koffiezetter is dat geen probleem: dan verwarmt ie maar even niet. Maar bij veel moderne apparatuur, zoals een computer is dat wel een probleem: Je computer opnieuw laten opstarten 100x per seconde... dat wordt hem niet!
Dus zitten er zogenaamde "condensatoren" in. Een soort snelle batterijtjes die de 100x per seconde periode zonder stroom kunnen overbruggen.
Stel ik heb een apparaat zoals een versterker die maximaal 100W (100 joule per seconde) kan leveren, dan reken je die condensatoren uit dat ze 1/100 seconde de stroom kunnen leveren. 1J aan energie dus.
Als je versterker echter op dat moment maar 0.03 watt gebruikt, dan kan ie op die 1J aan energie dus wel 30 seconden spelen!
Bij jou flipperkast is het minder extreem dan bij Maus0611 z'n versterker. Het gaat bij hem om een nogal extreme verhouding tussen max-verbruik en actueel verbruik. Maar bij veel apparaten is een paar seconden niet raar. Heb je een lader voor een telefoon waar een ledje op zit als ie in de stroom zit? Kijk maar eens hoe snel die uitgaat als je hem uit het stopcontact haalt als de telefoon er niet aanhangt. En hoe snel als de telefoon er wel aan hangt.