Helaas niet, is graniet
49cm is voor de diepte normaal, maar voor de breedte niet. ik ben ook bang dat verzagen de enige oplossing is. er zijn wel meer fornuismaatvoeringen die niet meer gevoerd worden. er waren een 20 jaar terug ook fornuizen van ~40cm diep met de pitten langs elkaar, herstellen is de enige optie bij die of aanrechtblad moet dieper worden.
graniet kan wel, met een slijptol met steenschijf. echter stoft nogal. je kunt er dan beter een keukenboer bij betrekken denk ik..
[Bericht gewijzigd door testman op 2 juli 2022 19:38:49 (17%)]
De huidige vitrokeramische kookplaat is ook een deel van een oven, de bedieningsknoppen van de kookplaat staan ook op de oven, maar dat is geen probleem
Er zijn 2 kook platen defect, en er is niets meer te vinden, meer dan 25 jaar oud
zijn de pitten echt defect of ligt er een fase van de perilex aansluiting uit?
is de stekker/wcd die aan het fornuis zit
Op 2 juli 2022 20:25:03 schreef knutselaar0:
Perilex??
Latijn voor mij
Lijkt me wijs om wegens bewezen gebrek aan kennis hier toch een echte deskundige bij te halen. Tenminste, iemand die echt systematisch storing kan zoeken.
Eerst dan kun je pas vaststellen of deze set niet meer repareerbaar is.
Special Member
Ik heb hetzelfde probleem gehad, zal mij breedte eens bekijken.
Vond er 1 via mp
Moderator
De TS komt uit BE, daar heeft men nog nooit van perilex gehoord ...
IDD, in België is Periflex onbekend, hier spreekt men van een stopcontact
Special Member
Ik heb een Scholtes Tig 7624 400.
Gat in aanrecht is 560 x 490!!
Ben er ook wel even naar op zoek geweest
Maar bij deze is de opening 495 breed en 565 diep, dus 90° verdraaid
Special Member
is er enig bezwaar om hem er 90 graden verdraaid in te leggen???
ok, tekst staat op zijn kant, maar dat is ook het aller ergste....
mijn ervaring is dat het al een heel drama is om een inductieplaat op die maat te vinden!
[Bericht gewijzigd door High met Henk op 3 juli 2022 09:23:54 (26%)]
ik meen dat een coér uit BE dat probleem ook had onlangs, die had het gat groter gemaakt. ook hardsteen meen ik.
edit: dat was turbokeu.
[Bericht gewijzigd door testman op 3 juli 2022 10:18:07 (11%)]
Het probleem is dat het mijn keuken niet is, en graniet ter plaatse uitslijpen is een stofbedoening
Destijds heb ik in Duitsland gezocht vanwege de afmeting, ze hebben daar namelijk een behoorlijk ruime sortering.
Dit is al iets kleiner dan normaal:
https://www.mediamarkt.de/de/product/kaiser-kct-4795-fi-ad-induktionsk…
Golden Member
Op 2 juli 2022 18:43:46 schreef knutselaar0:
...
De nisbreedte is 49.5 cm, en de nisdiepte is 56.5cm
Dat zijn inderdaad de actuele standaard nisafmetingen van een kookplaat, alleen 90° gedraaid...
Op 2 juli 2022 19:37:22 schreef testman:
49cm is voor de diepte normaal, maar voor de breedte niet. ik ben ook bang dat verzagen de enige oplossing is.
Verzagen gaat niet lukken, de nisdiepte van kookplaten is bijna altijd 49-49.5cm, ook voor 5-en 6-pits kookplaten (alleen de nisbreedte is verschillend).
Vermits bij de TS de nisdiepte 56.5cm bedraagt (de diepte van een glasplaat bedraagt gemiddeld 51-52cm) is de nisdiepte dus te groot voor een standaard kookplaat.
Er moet dus feitelijk een opvulstuk in de diepte geplaatst worden, en de nisbreedte vergroot om een standaard kookplaat te kunnen plaatsen.
Zelfs als het effectief de "pitten" zijn die defect zijn, is dat vrij eenvoudig te herstellen/vervangen. Vaak zijn the "thermostaten" kapot (koolstoflaag afgesleten) waardoor ze niet meer afschakelen en de platen verbranden. Maar een nieuwe thermostaat koop je voor ~20 eur en een plaat ook voor zoiets.
Zoiets?: https://www.fivery.nl/products/induction-hot-plate-bosch-pij651bb2e-60…
(of een standaard versie nemen/draaien en de gedraaide tekst op de koop toe nemen...)
[Bericht gewijzigd door Arco op 6 juli 2022 12:36:40 (17%)]
1. Toestel renoveren. Kwestie v onderdelen betaalbaar en berekenbaar. Opgepast met kabel en stekkertjes moeheid. Of volledige nieuwe bekabeling met hittebestendige draad en stalen stekkertjes! Geen inductie dan.
2. Gat uitzagen naar 56x56 en een inox stuk maken dat het gat overdekt. Gebeurt hier regelmatig. Stof van graniet met speciale schijf is nog doenbaar. Zo heb je later geen hoofdpijn meer met volgende modellen
3. Standaard Kookplaat 90 graden draaen. Moeilijke bediening.
4. Tijd voor een nieuwe keuken. Vrouw tevreden. Portefeuille leeg.
Foto: goulash met aardappelen en bloemkool. Euh. Ik bedoel. Er zat een 75cm in vroeger. Met inox overlapt. Geen volledige inox plaat met uitsnijding hier. Meestal gebeurt het zo wel.
mét CE
Is het nou inductie of 'vitro keramisch'? Voor dat laatste is vast nog wel wat passends te vinden. Van een ander merk ofzo.
Graniet kun je ook nat slijpen. Da's ook een zooitje. Maar in elk geval geen stofboel.
Nat? In een keukenkast?
Die in mijn link is de juiste maat en inductie, alleen 3-pits i.p.v. 4.
Ik gebruik ook nog keramisch. (heb een aantal pyrex-achtige schalen, die kunnen niet veel met inductie... )
Op 6 juli 2022 17:27:51 schreef Arco:
Die in mijn link is de juiste maat en inductie, alleen 3-pits i.p.v. 4.Ik gebruik ook nog keramisch. (heb een aantal pyrex-achtige schalen, die kunnen niet veel met inductie...
)
pyrex op het fornuis? dat is doorgaans voor in ovens meen ik.
nat slijpen gaat prima, kwestie van ruim ouwe doeken in het kastje eronder leggen. evt lade eruit en planken ook.
Op 6 juli 2022 17:31:49 schreef testman:
[...]
pyrex op het fornuis? dat is doorgaans voor in ovens meen ik.
Nee hoor,
Kan op alles wat heet wordt, ook gas zelfs...