TDA8953TH stuk?

Van een Stagepas 400i versterker van Yamaha geeft een kanaal vrijwel geen output meer. De verdachte is het output ic TDA8953TH. Een stevige switcher voor 2x 210 Watt output.
Op beide ingangen staat hetzelfde signaal ( de plus zijde van C406 en C408). Op de plus zijde van C405 en C407 staat geen signaal. Bij een versterker is de gain, gemeten na het filter, 30dB en dat is volgens de specificatie. OP de andere uitgang staat vrijwel geen signaal.
Voor het filter is op beide uitgangen een blokgolf 80Vpp aanwezig, freq. ca 330KHz.
Ook met een primitief filtertje met een R en een C naar aarde voor het outputfilter is op het ene kanaal gewoon audio aanwezig en het defecte kanaal niet.
Alle signalen zoals mute,protectie etc.zijn verder voor beide kanalen gemeenschappelijk.
Zie ik nog iets over het hoofd?

De TDA zit aan de onderzijde van de print en als die print eruit is kun je niets meer meten, omdat de print is aangesloten met multipole connectoren.
Het IC lijkt overal uitverkocht en wordt door NXP niet meer geproduceerd. De Yamaha is van2014, dus niet echt oud. Een Chinese copie vind ik bij dergelijke ic's nogal tricky. Wat dat betreft heb ik slechte ervaringen met de Sanken hybrides.

Het goede nummer opgeven wil wel wat handiger zijn... :) (TDA8959...)   (TDA8953...)

[Bericht gewijzigd door Arco op 5 augustus 2022 18:39:43 (18%)

Arco - "Simplicity is a prerequisite for reliability" - hard-, firm-, en software ontwikkeling: www.arcovox.com

Op 5 augustus 2022 15:34:33 schreef Arco:
Het goede nummer opgeven wil wel wat handiger zijn... :) (TDA8959...)

Het is een TDA8953TH !

De header kan ik niet corrigeren.
https://www.nxp.com/part/TDA8953TH#/

Edit:
De TDA8954 lijkt de opvolger te zijn, alleen zijn daar een paar not connected pins in gebruik genomen.

Deze IC's gaan inderdaad vaak (spontaan) stuk, heb er al flink wat vervangen door de jaren heen in verschillende apparaten. Eigenlijk altijd stoppen ze met geluid produceren. Heb er slechts 1 gehad welke in sluiting stond.

Als je ampje piept en kraakt, is DJohnny die hem maakt... Kom alleen niet om garantie, want dan is DJohnny met vakantie!

Op 5 augustus 2022 18:10:37 schreef DJohnny:
Deze IC's gaan inderdaad vaak (spontaan) stuk, heb er al flink wat vervangen door de jaren heen in verschillende apparaten. Eigenlijk altijd stoppen ze met geluid produceren. Heb er slechts 1 gehad welke in sluiting stond.

Hoe kan ik contact met je opnemen?

Nog een vraag over de Yamaha stagepas 400.
Na weken wachten heb ik eindelijk het juiste en originele eind_ic binnen
Om ic's los te solderen heb ik een tooltje gemaakt, waarmee ik het hele ic in een keer los kan solderen. Dat zal echter niet lukken als het gelijmd is voor het soldeerbad. Het ic is de enige component aan de onderzijde van de print. Verder zitten alle SMD's en de throughole onderdelen aan de bovenzijde. Er is nog een kans dat het ic in een later stadium geplaatst is op de compleet bestuckte print, dat weet je natuurlijk niet.
Is er iemand die ook al eens een stagepas 400 gerepareerd is en die weet of het ic gelijmd is?