Inschakelstroom scheidingstrafo

vergeten

Golden Member

Op 21 september 2022 09:43:27 schreef mel:
[...]in potaarde stoppen , dan krijg je vanzelf kleine ntc,tjes? >:)

Zo zie je maar weer op een serieuze vraag krijg je een waardevol antwoord ;)

Doorgaans schrijf ik duidelijk wat ik bedoel, toch wordt het wel anders begrepen.
Frederick E. Terman

Honourable Member

Als jullie NTC's gaan potten, dan is het toch juist handig dat Conrad de grondweerstand opgeeft?

--
Een NTC trouwens die op die manier zijn warmte slecht kwijt kan, zal heel snel heet worden en dus ook snel een lage weerstand bereiken, sneller dan met een 'luchtgekoelde' NTC.
Zo zou je met zo'n ingegoten NTC misschien toch weer de automaat laten aanspreken bij het inschakelen van de stroom.

Keramisch, kalibratie, parasitair: woordenlijst.org
Hoeben

Golden Member

Zo kom ik er net achter dat de machine die de aardlek laat flippen wel 5 Ohm NTC modules heeft, 1 per fase. Maar omdat ze de nul niet hebben aangesloten kan het relais wat er ook inzit nooit aanspreken. Dus die draait 5 a 10 kW continue op die NTC's.

Nou vertrouw ik hier eea niet: de 3-fase trafo heeft aan de primaire zijde ook geen nul aangesloten. En secundair zitten allerlei 230V apparaten. Gaat dat wel goed?

Allen bedankt voor de input. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de inschakelvertraging die onder de Schakelingen staat. Het relais is 900 ohm geworden ipv de 1200 ohm. Maar volgens de verkoper zou het relais daardoor hooguit wat eerder inschakelen. In ieder geval werkt het inschakelen van de scheidingstrafo nu goed. De zekering/aardlekautomaat blijft intakt.
Mvg Jan

Op 21 september 2022 22:30:45 schreef Hoeben:
Nou vertrouw ik hier eea niet: de 3-fase trafo heeft aan de primaire zijde ook geen nul aangesloten. En secundair zitten allerlei 230V apparaten. Gaat dat wel goed?

Stel dat je die nul zou aansluiten, wat voor stroom zou daar dan gaan lopen? Wat zou er veranderen aan de stroom door de transformatorwikkelingen?

Een manager is iemand die denkt dat negen vrouwen in één maand een kind kunnen maken