Lichamelijke klachten elektrisch veld en draadloze signalen

Dit topic is gesloten

Weet niet of het helemaal waar is maar ikwel eens gehoord dat ons oor zo gevoelig is, dat als het nog gevoeliger zou zijn je contunu het stromen van je bloed zo horen. Onze huid zenuwen zijn zo gevoelig dat het eigenlijk pijn zo moeten doen als de wind er tegenaan blaast
En dat geld voor bijna al onze zintuigen en zenuwen dat die door de evolutie heel erg gevoelig zijn en ook een vrij groot bereik van intens fijn dingen opvangen tot pijn.

Gelukkig hebben we in hoofd een filter dat veel dingen voor ons regelt en een zenuw pas een signaal door geeft als het een grenswaarde is overgegaan.

Maar of onze zenuwen zo gevoelig zijn dat ze kunnen voelen wat jij beschrijft? Misschien het zou kunnen maar ik denk dat het niet een oorzaak is maar een gevolg van iets.

Je kan geen dingetjes in en om het huis plaatsen om "straling" te verminderen. Als dat zo zou zijn, dan zou ik ongelooflijk blij zijn als zendamateur, omdat ik heel erg veel last heb van de stoorvelden van zonnepanelen e.d.

Geen losse voorwerpen apparaten, spoelen (coils) of wat dan ook. Maar het is technisch goed mogelijk om 1 kamer of desnoods heel je huis straling vrij van buiten te maken. Dat noemt men een kooi van Faraday.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Kooi_van_Faraday

Echter als je denk dat het staal van een auto de straling tegen houd heb je wel gelijk maar dan maakt een auto nog geen kooi van Faraday dan moeten de ramen ook weg of op zijn minst heel fijn gaas er overheen.

Een goede kooi van Faraday maken die tot zeg 5 Ghz aan straling tegenhoud is wat ik begrepen heb alles behalve eenvoudig, maar tecnisch duswel mogelijk. Een beetje metaal verf tegen de muur dat werkt misschien wel tegen straling tot 1kHz maar dan nog moeten de ramen en deuren vloer ook nog gedaan worden.

Dan is de schakelaar in de meterkast uitzetten een stuk eenvoudiger.

maartenbakker

Special Member

Ik zet vraagtekens bij het gebruik van een app die velden detecteert. Een telefoon heeft weliswaar vaak een sensor voor magneetvelden aan boord, dus opzich werkt dat wel.. Maar de telefoon zelf veroorzaakt zelf ook een fors veld dus zou dan mogelijk toch meer overlast geven door het ueberhaupt meedragen ervan. Ik hoop dat je hem niet naast je bed legt, zoals veel mensen.

Overigens zou ik de oplossing ook eerder medisch zoeken, van simpel gebrek aan bepaalde vitamines/mineralen/bouwstoffen, bijwerking van verkeerde stoffen, tot en met een wat ingewikkelder te diagnosticeren syndroom. Pas als daar echt niets uitkomt, ook niet na meerdere artsen en onderzoeken, zou ik het in zaken gaan zoeken waarvan de kans véél kleiner is dat die de oorzaak zijn - zoals de zaken die in de startpost beschreven staan.

De menselijke hersenen hebben nogal de neiging om verbanden te zoeken, en zeker met dingen als ziekte, welbevinden, dingen die een ander niet aan jou kan zien (niet het ding zelf, mogelijk wel je reactie) of die je niet simpel zelf kunt nameten komt het regelmatig voor dat zulke verbanden je voor de gek houden bijvoorbeeld door een correlatie te zien die er niet is of die van een samenloop van meerdere factoren afhankelijk is maar van maar eentje afhankelijk lijkt te zijn. Dit speelt zwaarder mee als je meer last hebt en/of je je op die last focusseert.

@joopv hieronder: dit geldt ook voor de man die "coils" heeft geplaatst. Weliswaar wees hij de juiste plaatsen aan, maar die kan hij afgelezen hebben aan de lichaamstaal.

www.elba-elektro.nl | "The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."
joopv

Golden Member

Op 25 september 2022 21:30:30 schreef Frans D:

Onder een niet genoemde valt een test die ik heb gedaan toen beide buren niet thuis waren.
Ik heb toen het huis zonder stroom gezet en mijn telefoon uitgeschakeld.
Op het moment dat ik alle stroom had afgeschakeld, voelde ik langzaam maar zeker het gevoel alsof ik in een elektrostatisch veld stond, verdwijnen en voelde het als een kabbelend beekje met nauwelijks effect.

Deze test is - wetenschappelijk gezien - waardeloos: je wist immers zelf al wat je aan het doen was en wat voor effect je zou kunnen verwachten.

Je zou blind moeten kunnen testen: dat je zelf niet weet wat de situatie is / gaat worden alvorens je in een bepaalde situatie bepaalde waarnemingen gaat doen.

Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Je hebt dan iemand nodig bij je in huis die een bepaalde situatie creëert zonder je dat te vertellen. En die vervolgens jouw ervaringen opneemt en kijkt of er een correlatie is.
En dat dan b.v. 10 keer herhalen.

Frederick E. Terman

Honourable Member

Zelfs dat is niet voldoende: als de waarnemer 'er in gelooft' zal hij eerder een reactie menen te zien dan als hij 'er niet in gelooft'.
Je zou dus dubbelblind willen testen, waarbij noch @TS, noch de waarnemer weten wat de bediener heeft geschakeld (of niet).

Er zijn toeristen die, wandelend door Drenthe, bij de radiotelescopen van Westerbork duidelijk 'de straling voelen'. Dat komt doordat ze niet weten dat dit een luisterpost is: als er al érgens geen 'straling' is, is het juist daar.
Hun gevoel is reëel, maar de oorzaak ligt elders dan ze denken.
Net als dat je je reëel beroerd voelt van een ontslagbrief - zelfs eentje die per ongeluk aan jou werd gestuurd, maar niet voor jou bestemd was -, terwijl het strikt genomen eigenlijk raar is dat zwarte inktafdrukjes op papier jou ziek zouden maken. Toch gebeurt dat, maar de oorzaak ligt ook daar elders.

Keramisch, kalibratie, parasitair: woordenlijst.org
bprosman

Golden Member

Iemand maakte hier een opmerking over medicatie. Gebruik je toevallig Cholesterol verlagers (statines) ? . Die zijn er om berucht vaak RLS als bijwerking te hebben. (Sorry dat ik het in de medische hoek blijf zoeken ;) )

Gelukkig hebben we in hoofd een filter dat veel dingen voor ons regelt en een zenuw pas een signaal door geeft als het een grenswaarde is overgegaan.

Bij mensen die in een psychose geraken word dat "filter" vaak verstoord waardoor zintuigen "extreem" gaan werken (oa reuk en gehoor)

[Bericht gewijzigd door bprosman op 25 september 2022 23:06:46 (41%)

De jongere generatie loopt veel te vaak zijn PIC achterna.
Hoeben

Golden Member

Dit is in het verleden werd onderzocht, er zijn normen voor. Velden moet al sterk zijn voor je er last van krijgt.

En elektrische en magnetische velden vallen sterk af bij een beetje afstand. Dit in tegenstelling tot elektromagnetische velden. Die dragen wat verder, vandaar dat radio werkt. En daarom moet je nooit je GSM 's nachts binnen een meter afstand leggen, gewoon wat verder weg. Het zou kunnen dat het e.e.a. wat activeert waardoor je slecht slaapt. En dan krijg je vervelende problemen.

Ik zoek het eerder in luchtvochtigheid in combinatie met temperatuur, warmte en broeien door te dikke dekens etc.

Jinny

Golden Member

Op 25 september 2022 21:30:30 schreef Frans D:

Onder een niet genoemde valt een test die ik heb gedaan toen beide buren niet thuis waren.
Ik heb toen het huis zonder stroom gezet en mijn telefoon uitgeschakeld.
Op het moment dat ik alle stroom had afgeschakeld, voelde ik langzaam maar zeker het gevoel alsof ik in een elektrostatisch veld stond, verdwijnen en voelde het als een kabbelend beekje met nauwelijks effect.
.

Je kan niet het huis van je buren afschakelen.

Hoe doen vrouwen op TV dat toch? Wakker worden met prachtig glanzend haar en mooi gestifte lippen..... Wanneer ik wakker word heb ik een coupe 'Leeg geroofd vogelnest' en een incidenteel straaltje kwijl..

Op 25 september 2022 22:50:33 schreef Frederick E. Terman:
Er zijn toeristen die, wandelend door Drenthe, bij de radiotelescopen van Westerbork duidelijk 'de straling voelen'. Dat komt doordat ze niet weten dat dit een luisterpost is: als er al érgens geen 'straling' is, is het juist daar.

Ze zullen toch wel luisteren met superheterodynes (straling lokale oscillator) of gebruiken ze rechtuitontvangers?

Tidak Ada

Golden Member

Westerbork straalt sowieso al een 'unheimisch Gefühl' uit!

Als je dan bij die velden met steentjes per hoofd en sons een pasfoto staat, gaan hoplijk toch de kouwe rillingen over je rug. En als je je dan ook nog eens realiseert dat die antnnes op de hemel zijn gricht, krijg je hopelijk zeker een raar gevoel in je hoofd, maar dat heeft echt niets met electro te maken. Gebeurt dat niet, dan wordt het misschien tijd om eens met een therapeut te gaan praten. Zoiets kan je toch niet koud laten????

Of als je een van die 'Andren' bent, kom alsjebelieft nooit naar dat herdenkings kampement!

Rommelige werkplek? In de natuur is wanorde de meest stabiele toestand; de entropie is dan maximaal. Het handhaven van "orde" kost daarom altijd energie. ----> TUBE COLLECTORS ASSOCIATION - http://www.tubecollectors.org/

Op 25 september 2022 23:09:46 schreef Hoeben:
Dit is in het verleden werd onderzocht, er zijn normen voor. Velden moet al sterk zijn voor je er last van krijgt.

Om schadelijk te zijn dat je er bv eren tumor van kan krijgen geloof ik dat zonder meer daar wijst het meeste onderzoek wel naar.

Maar dat is wat ander dan er gevoelig voor zijn. Zoals ik al eerder aanhaalde zijn onze zenuwen bijna te gevoelig maar een goed algoritme in de hersen zorgt je ervoor dat je je daarom gelukkig niets van bewust bent en dat zelfs een zuchtje wind over je huid pijn doet. Maar als dat algoritme of filter nu niet goed werkt zou je lichaam het dan kunnen voelen?
Maar voor een magnetisch veld te kunnen voelen moet dat magnetische veld volgens mij wel eerst een kracht opwekken en ik zie niet hoe dat werkt voor gewone huidzenuwen?

Daarom zeg ik ook dat je het voelt is een gevolg en niet de oorzaak.

Veel sporten/bewegen, gezond eten (veel groenten/fruit, veel zelf klaarmaken en weinig kant en klaar of afhaal), =veel buitenlucht, niet roken of drinken, wel veel water drinken.

Dat zijn de belangrijkste hulpmiddelen om goed te slapen en geen last te hebben van elektrische velden

bprosman

Golden Member

Ik zoek het eerder in luchtvochtigheid in combinatie met temperatuur, warmte en broeien door te dikke dekens etc.

Waarbij een verzwaarde deken dan wel weer kan helpen bij RLS

De jongere generatie loopt veel te vaak zijn PIC achterna.

Op 26 september 2022 00:21:18 schreef benleentje:
[...]Om schadelijk te zijn dat je er bv eren tumor van kan krijgen geloof ik dat zonder meer daar wijst het meeste onderzoek wel naar.

Er zijn ook talloze dubbel-blind onderzoeken geweest met mensen die zelf geloofde dat ze gevoelig waren voor straling. Bij een proef waarbij een WiFi router willekeurig aan een uit werd gezet, waarbij die mensen moesten opschrijven wanneer ze er last van hadden, was er geen correlatie tussen de activiteit van het RF deel en de klachten, maar wel een hele sterke correlatie tussen de activiteit van de LEDs en de klachten.

@TS: Je kunt eens proberen in en kooi van faraday te slapen, fijn kippengaas is genoeg, maar de naden moeten wel echt goed aan elkaar zitten om goed te werken.

Een manager is iemand die denkt dat negen vrouwen in één maand een kind kunnen maken
bprosman

Golden Member

Er zijn ook talloze dubbel-blind onderzoeken geweest met mensen die zelf geloofde dat ze gevoelig waren voor straling. Bij een proef waarbij een WiFi router willekeurig aan een uit werd gezet, waarbij die mensen moesten opschrijven wanneer ze er last van hadden, was er geen correlatie tussen de activiteit van het RF deel en de klachten, maar wel een hele sterke correlatie tussen de activiteit van de LEDs en de klachten.

Dat is wat ik al zei, deze klachten doorstaan zelden een (dubbel) blinde proef.

@TS: Je kunt eens proberen in en kooi van faraday te slapen, fijn kippengaas is genoeg, maar de naden moeten wel echt goed aan elkaar zitten om goed te werken.

En ook daar kan het Placebo effect zijn werk doen, je weet namelijk dat je in een kooi slaapt.

De jongere generatie loopt veel te vaak zijn PIC achterna.

ONiet zo lang geleden zag ik een video van een Amerikaan wiens leven te gronde ging na de aanschaf van een elektrische auto. Onder de bestuurdersstoel was een accu welke bij belasting velden van meer dan 1 Tesla genereerde.

Wat misschien zou kunnen helpen: Maak contact met de aarde met blote voeten of geleidende schoenen. (tegenwoordig gaat iedereen geisoleerd van de aarde met rubberen zolen en banden.)

Iets anders is het gebruik van drinkwater. Voor mensen zou dit het beste alkalisch zijn, veel "industrieel geproduceerd water heeft geen goede pH waarde.

De pH waarde kan ook een vertekend beeld geven. Water zou negatief geladen moeten zijn rond -400mV. Wat bijna overal verkrijgbaar is, is water met een lading van rond +400mV.

Ik denk dat ook inname van electrolyten zoals kalium, magnesium etc (geen aluminium!!!) een positieve bijdrage kan leveren.

bprosman

Golden Member

ONiet zo lang geleden zag ik een video van een Amerikaan wiens leven te gronde ging na de aanschaf van een elektrische auto.

Een kennis van me ook maar dat had meer te maken met de reparatie rekeningen van zijn Tesla ;)

De jongere generatie loopt veel te vaak zijn PIC achterna.

Ik herinner me nog de afleveringen van "la vie en rose" met Annemie Struyf waarin iemand naar Frankrijk verhuisd om van haar "stralingslast" vanaf te geraken wat ook nog wonderwel lukte. Maar later blijkt het toch terug te komen waarbij ik enkel kan concluderen dat de afwezigheid van stress en de placebo reactie een tijdelijke verlichting hebben gebracht en niet de correlatie zelve. Persoonlijk heb ik nog maar 1 keer last gehad van straling en toen bleek er een magnetron lekkage te zijn waarbij mijn magnetronstralingslekmetertje op 5m afstand nog in het rood sloeg. Nabij de magnetron sloeg de naald er bijna af. Maar dit kan enkel omdat die frequentie ook effectief interageert met het menselijk lichaam. Alle andere straling vanaf het zichtbaar niveau tot lager is reeds wetenschappelijk ontkracht en huist dus voornamelijk in hoofden.

Instruction manual? You mean the manufacturers opinion?

Op 26 september 2022 09:44:23 schreef EricN:
... en huist dus voornamelijk in hoofden.

Vandaar ook de alu-hoedjes

Elke chaos kent zijn orde. Maar creër je orde, dan krijg je chaos.
mel

Golden Member

Ik denk dat dit in dezelfde categorie valt als " wonen onder hoogspanningslijnen' , het is niet wetenschappelijk bewezen. Ik voel ook wel in de nabijheid van powerlines of er spanning op staat, mijn haartjes op mijn handen gaan dan rechtop staan.Maar verder geloof ik er niet veel van.

u=ir betekent niet :U bent ingenieur..
bprosman

Golden Member

Op 26 september 2022 10:17:08 schreef Nightwalker:
[...]
Vandaar ook de alu-hoedjes

Maar dat werkt dan weer niet/minder tegen 50Hz

Ik denk dat dit in dezelfde categorie valt als " wonen onder hoogspanningslijnen' , het is niet wetenschappelijk bewezen. Ik voel ook wel in de nabijheid van powerlines of er spanning op staat, mijn haartjes op mijn handen gaan dan rechtop staan.Maar verder geloof ik er niet veel van.

In Amerika was er volgens mij een onderzoek waar het volgende uit kwam :
Sterftecijfers lagen hoger bij mensen die woonden onder een hoogspanningslijn.
Relatie : Huizen onder een hoogspanningslijn waren goedkoper, werden gekocht door mensen met lagere inkomens, lagere inkomens - ongezonder leven (eten), dus sterftecijfer hoger.

[Bericht gewijzigd door bprosman op 26 september 2022 10:36:19 (63%)

De jongere generatie loopt veel te vaak zijn PIC achterna.

Je huid heeft vele verschillende receptoren bv thermische om je lichaams temperatuur te regelen of je te waarschuwen als je te dicht bij de kachel komt; druk receptoren om iets vast te houden naargelang wat het gewicht is. zo zijn er veel verschillende, waarvan er medische gezien nog veel onbekend zijn. Bij pas geboren baby'S zijn er veel meer actief , maar worden steeds minder actief als ze niet gebruikt worden. Bij blinden wordt de tastzin veel sterker ontwikkeld als goed ziende mensen. Bij bv haaien worden receptoren gebruikt om elektrische veldjes op te vangen veroorzaakt door spierspanningen. Dit is vergelijkbaar met wat jij waarneemt.

De spanning is te snijden, welke mes moet ik daarvoor gebruiken?

Het gedrag van EM velden, is een uiterst complexe materie die slechts door enkelen volledig begrepen wordt. Niet alleen de afstand tot de bron, maar ook of het dc of AC betreft en vooral bij deze laatste dan de frequentie heeft een enormeinvloed op het gedrag.

Radiospecialisten en amateurs zullen bevestigen dat het gedrag van radiogolven uiterst complex is, en zeer sterk verandert met de frequentie ervan. Ik heb ervaren dat zelfs radiogolven in het 500kHz gebied (voormalige telegrafie noodfrequentie) enkel een warmtesensatie geven en daar is wat vermogen voor nodig.

Technici hebben dan weer doorgaans te weinig inzicht in de vermeende invloed op het menselijk lichaam en artsen hebben onvoldoende inzicht in het gedrag van de golven.
Komt daar nog bij de angst van sommigen omdat men tegenwoordig eerder het woord straling gebruikt dan het zachter klinkende golven.
Daardoor verwart men het met ioniserende straling zoals UV, en radioactiviteit.
Dit is dus bij uitstek een domein voor de verkopers van allerlei gadgets die bescherming zouden bieden.
De aanbieders van dergelijke prullen zijn vaak zelf maar zeer beperkt op de hoogte en wekken vertrouwen door met een 'meetapparaatje' het aantal µT te meten. Er volledig aan voorbijgaand dat zo'n eenvoudig metertje enkel het magnetisch veld meet en dit binnen een relatief klein gebied in het intensiteits en frequentiegebied.
De interpretatie van de resultaten is doorgaans ondermaats vanwege de beperkte kennis. Kassa-kassa is hier het hoofdthema.

Ik lees hier regelmatig dat sommigen de lekken van een magnetronoven duidelijk waarnemen.

Uitgebreide proeven die ik vroeger ivm een studie over wifiverstoring gedaan heb op gebruikte maar intacte oventjes wezen op een Eirp lek tussen
10 en 50µW.
EricN, het zou me ten zeerste verwonderen dat jij die kan voelen.
Als dat wel zo is, gooi die oven dan maar vlug weg.
Omdat de menselijke zenuwen een frequentie van 2.4 miljard trillingen per seconde niet kan volgen zou volgens mij enkel een warmtegevoel kunnen waargenomen worden omdat het weefsel nu eenmaal opwarmt, dat is de functie van die microgolven.

Waarom ik daar redelijk zeker van ben? In mijn beginperiode heb ik enkele jaren als onderhoudsradio technicus op schepen gewerkt. Daar vielen ook de radars onder. Scheepsradars sturen gepulste en gebundelde vermogens uit van
3-7 kW in de 3 en 10 cm band, tot tientallen kW en bij zeer grote schepen nog meer.
Wij stelden ons daar toen ook vragen bij mbt de veiligheid en er waren duidelijke instructies daarrond. Maar niemand van ons is ooit in staat geweest op het gevoel zintuigelijk waar te nemen of een radar effectief uitzond. Behalve secundaire aanwijzingen zoals het ronddraaien van de scanner,of een echoop het scherm, of echanische geluiden natuurlijk.

Het interesseert me dus wel wat je precies meent te voelen. Als ik draaiende gebundelde vermogenpulsen van 40 kW op 15m afstand niet waarneem lijkt het me sterk dat iemand 40µW,
één miljoenste daarvan zou voelen in die mate dat hij daardoor verontrust wordt en gaat meten.

Ik ben een notoire onzinverkoper, want wat ik beweer past vaak niet in ieders kraam.

Dat verklaart tevens het hoge aantal "haaien" onder de mensheid.

Instruction manual? You mean the manufacturers opinion?

Op 26 september 2022 10:33:18 schreef bprosman:
In Amerika was er volgens mij een onderzoek waar het volgende uit kwam :
Sterftecijfers lagen hoger bij mensen die woonden onder een hoogspanningslijn.
Relatie : Huizen onder een hoogspanningslijn waren goedkoper, werden gekocht door mensen met lagere inkomens, lagere inkomens - ongezonder leven (eten), dus sterftecijfer hoger.

En zo scheid je dan de causaliteit vd correlatie.

Instruction manual? You mean the manufacturers opinion?
GJ_

Moderator

Ik heb hier nu al diverse zaken voorbij horen komen die niet op een elektronica forum horen maar bij een medisch specialist.
Zolang er zich geen specialist meldt die hier echt iets kan toevoegen wil ik TS toch graag terugverwijzen en hier tot die tijd een slotje op zetten.

Dit topic is gesloten