Samsung combi-oven MC35J8085CT valt uit.

Bij de ovenstand is het toestel uitgevallen. Display was ook uit.Beschermkap af genomen en uiterlijk niet dadelijk iets gezien. Spanning erop gezet en de oven doet het weer.Heeft iemand een idee of een schema?

Een veiligheidsthermostaat laat meestal de koeling nog draaien. Ik houd het eerder op een eenmalige anomalie of een defecte voedingschip. Bij wederom uitval kun je de chip even testen door hem met haardroger even op te warmen

Instruction manual? You mean the manufacturers opinion?

Zal nog eens wat uitproberen. Alvast bedankt.

Het kan natuurlijk ook een banaligheid zijn zoals een stopkontakt dat slecht kontakt maakt intern (kabelschroef los) of spanningsuitval elders in het huiscircuit door slecht kontakt. Maar ik ga er altijd van uit dat zulke basis al reeds onderzocht is maar dat kan een wat voorbarige veronderstelling zijn.

[Bericht gewijzigd door EricN op zaterdag 1 april 2023 18:18:37 (25%)

Instruction manual? You mean the manufacturers opinion?

Nope, dit komt vaker voor bij deze modellen en is een stakende processor bij warmte. Kap er af blijft oven wel werken???! (of koudspray er op) Al paar keer print compleet vervangen hiervoor.. ook slechte temperatuur of juist te heet komt uit dit processortje.. k dingen..

Intussen de oven gebruikt zonder beschermkap en dan blijft hij werken. Kan de processor apart vervangen worden of moet de ganse print vervangen worden ? Waar te vinden?

Complete print vervangen is enigste optie... Bij Samsung Onderdelen of bijv het BN nummer op Google intikken kom je uit bij een leverancier is het te verkrijgen

Zonder beschermkap werkt alles goed. Zelfs de print met de haardroger warm stoken(10min.) heeft geen invloed op de goede werking. Met beschermkap erop beginnen de problemen terug. Dus toch de printplaat vervangen??

Op 5 april 2023 19:22:58 schreef kongking:
Intussen de oven gebruikt zonder beschermkap en dan blijft hij werken. Kan de processor apart vervangen worden of moet de ganse print vervangen worden ? Waar te vinden?

Wat voor processor gaat het over dan (merk/type)?

Het betreft voedings-IC TNY276PN 5X768C.

Voedings ic en processor zijn niet dezelfde onderdelen. Enkel via opwarmen en afkoelen ga je de oorzaak vinden. Wel raar dat hij met de haardroger niet uitvalt. Mogelijks nog elders in het toestel een issue of niet kortbij genoeg gewarmd. Normaal krijg je binnen de minuut reactie.

Als het de processor is dan wordt het gans de print
Is het de TNY dan is het eenvoudigweg vervangen
Is het geen van beide dan heb je nog extra zoekwerk.

Bij defecte TNY valt de voedingsspanning over de secundaire elco weg. Bij een defecte processor blijft de voedingsspanning.
Indien de primaire 310vdc wegvalt dan zit de fout elders in het toestel.

Instruction manual? You mean the manufacturers opinion?

Zit de processor ook op de print van het voedings ic?

Instruction manual? You mean the manufacturers opinion?

Op 23 april 2023 15:02:42 schreef EricN:
Aan de andere kant

Wat voor processor gaat het over (merk/type)?
En je weet zeker dat het opnieuw solderen van de pootjes het probleem niet oplost?

[Bericht gewijzigd door Roland11 op zondag 23 april 2023 15:40:51 (21%)

Nope, probleem dat interne oscillator stopt van IC, heeft niets met hersolderen te maken...

Zal een nieuwe print bestellen, lijkt me de beste oplossing. Bedankt

Denk ik ook hoor. En zo bijster duur zijn ze niet..

Intussen de nieuwe print binnengekregen. De ovenfunctie doet het. De microgolf niet. Bij het opzetten van de microgolf begint de trafo de ronken,
maar verwarmen doet hij niet. Mogelijke kandidaten voor deze fout zijn waarschijnlijk de condensator en/of de diode.

OK, dat is geen diode of condensator maar knijp de AMP contacten iets meer aan en dan is probleem over , met name aan buiszijde. Buis krijgt te weinig gloeispanning, Samsung euveltje...

smd hartelijk dank voor de goede raad. De AMP contacten bij geknepen en de microgolf doet het weer.

Geen dank, voor deze ovens heb ik geen glazen bol nodig!! is altijd hetzelfde...

Nadat de microgolf een tiental minuten gedraaid heeft, valt toch de ganse oven nog uit om na afkoeling weer in orde te zijn. Heb de indruk dat de achterste ventilator niet goed werkt.Iemand(smd) een schema van de koeling?

dat is de clixon op de magnetronbuis die geactiveerd word, dus de ventilator die de buis koelt werkt niet OK of clixon buis defect OF buis vermogen komt niet goed weg.. Sjee, dit is een andere fout weer.. gaat lekker met die oven..

[Bericht gewijzigd door smd op woensdag 3 mei 2023 18:51:32 (16%)

De Ohmse weerstand van de ventilatormotor is oneindig. Dat zal de oorzaak wel zijn. Eerst heeft hij nog wel gewerkt, maar nu dus niet meer.

Ja en die liep nog wel soepel?? Komt soms dat ze vaststaan en de thermische zekering in de wikkeling oneindig is geworden..

Wel een pech oven..