Philips 55PUS8804 wel backlight, geen beeld

Ik heb een Philips tv voor mij liggen 55PUS8804 (2020) welke geen beeld geeft echter de backlight werkt wel ook zie je bij het schakelen wel lichtverschil in de backlight, eerste gedachte het tcon board, wat heb ik getest, de zekering op het tcon board is goed aan beide zijden 12 volt ik heb de flatcables een voor een losgehaald naar het scherm maar geen reactie, iets torderen van het moederbord en tcon ook geen reactie.
Wellicht misschien scherm defect maar wil het nog niet opgeven, iemand een andere suggestie?

maartenbakker

Golden Member

Hulpspanningen op de TCON meten om een iets betere gok te kunnen maken of hij nog goed is. Anders testen door vervangen.

www.elba-elektro.nl | "The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."

Voel onder aan het panel of daar iets warmer wordt dan normaal, zoja dan is er een COF kabel defect of in sluiting. En zijkant bij 4 k panel ook. Grote panels hebben nu eenmaal vaker kans op defect en breuk, of loszittende COFs. Chinese panels en overname TPV is de nieuwe Philips kwaliteit niet ten ten goede gekomen...

*hier heb ik geen app voor nodig
Arco

Special Member

Chinese panels en overname TPV is de nieuwe Philips kwaliteit niet ten ten goede gekomen...

Misschien tijd om de oude slogan weer te gaan gebruiken: "Let's make things better"... :)

Arco - "Simplicity is a prerequisite for reliability" - hard-, firm-, en software ontwikkeling: www.arcovox.com

De truuk bij deze panelen met om en om loshalen flatcables naar scherm werkt helaas niet.. Ik vermoed ook sluiting in paneel, al je voedingsspanningen nameten op Tcon.. Datalijnen isoleren truuk KAN helpen..

Ik heb het toestel gelukkig gekregen en ga even in een ander apparaat kijken of er een gelijke tcon in zit en anders einde verhaal mocht het scherm defect zijn

Op de t-con komt wel eens een condensator voor met sluiting. Meten op de spanningsregelaars om te beginnen.

Inmiddels een ander Tcon board erin en heb beeld echter in zwart/wit maar is niet het precies correcte paneel daar is weer moeilijk aan te komen

DAt kun je misschien in de service opties optie nrs misschien wel corrigeren, vraag me alleen niet hoe, want bij Philips is dat echt niet duidelijk zonder service manual.

*hier heb ik geen app voor nodig

Een Tcon kan je niet corrigeren in Service menu dat deze matched met beeldscherm en behoort bij exact type beeldscherm

In dit type zijn inderdaad vele varianten maar heb er online een gevonden

Als de t-con 6871L-6152A heeft kun je er wat mee, zoniet dan is het een t-con voor een ander beeldscherm.