Bosch vaatwas pompt niet op einde cyclus, bij nieuwe cyclus pompt ze wel eerst alles weg.

Probleempje bij een oudere vaatwas van Bosch SL64530/19. Alles werkt normaal behalve het afpompen van het water op het einde van de wasbeurt. Water staat dan op randje van de deur.

Dan denk je van dat ding is verstopt of de pomp is kapot of zit klem. Maar neen, bij het opstarten van een nieuw programma pompt die het water zo weer weg. Duurt pakweg 4 of 5 seconden en het is leeg.

Heb de pomp en de zeven onderaan voor de zekerheid al een paar keer proper gemaakt maar er zat nooit iets in en ik kan de pomp manueel draaien.

Geen foutcode op het LED display.

Labyrint vuil? Zit er ergens een sensor dat stuk kan zijn?

meestal de bocht in het labyrinth achteraan bovenin die een vervuiling heeft bij de ontluchtingsplug. die bocht is van de afvoer, zit je rioolbuis halverwege de machine met de bovenkant dan kun je die bocht ook overbruggen met een stukje buis en 2 slangklemmen..

waar rook was, werkt nu iets niet meer

Morgen de machine eens uit z'n warm plekje halen. Gaat zeker een verrassing zijn na +20 jaar.

Zeker ook het inlaatsysteem met blauw hefboompje en rood overloop mecaniekje nakijken in die linkse zijwand als het toch open gaat.

Instruction manual? You mean the manufacturers opinion?

We staan een hele stap verder. De bocht van de afvoer was proper maar het stukje rond de ontluchtingsplug zit vol drek.

Op aanraden van testman (bedankt voor de tip!), de 2 afvoerslangen achteraan naar buiten gewerkt en daar doorverbonden met één van die korte zwarte stukken leiding die er al opzitten en vastgezet met slangenklemmen.

Met de blauwe en rode hefboompjes/mechaniekjes lijkt niets mis mee te zijn. Ook proper allemaal. Ga toch eens een videootje opzoeken om zeker te spelen.

Machine nog niet opnieuw ingebouwd, ik wacht het resultaat van een eerste wasbeurt af om zeker te zijn dat er niets lekt.