Politiestrobo's in combinatie met 16F84A

Alleen berichten met de trefwoorden “breadboard” worden getoond. Alle berichten tonen

Heren, goedenavond,

Sinds lange tijd heb ik me weer eens bezig gehouden met electronica e.d. met als doel een van m'n grootste dromen te verwezenlijken: stroboscopen aansturen via een microcontroller.

Dat is me een paar dagen geleden eindelijk gelukt, en de oplossing was erg simpel...

Ik heb 2 standaard 20 Watt stroboscoopjes (al een tijdje) maar die worden saai: je kan ze alleen maar in snelheid regelen, en dat is het.
Ik heb ze open gemaakt, de diacs eruit verwijderd, er thyristors voor teruggeplaatst, de thyristors vervolgens via elk een eigen optocoupler verbonden met m'n uC schakeling, waar het welbekende '3 x links 3 x rechts' flitspatroon inzit.
Dit lichteffect heeft me namelijk altijd gefascineerd, en ik wou het altijd al eens namaken, dus heb ik het meteen 'zoals in het echt' gedaan, en het programma niet alleen 3 x links 3 x rechts laten uitvoeren, maar (in gewone mensen taal) dit programma:
Dit gebeurt 4 keer:
3 x links
3 x rechts
Dan 6 keer dit:
links
rechts
Terug naar begin programma, waarna het dus weer overnieuw begint. :D

Een foto van het overzicht: links, naast de telefoon de voeding die de microcontroller schakeling van spanning voorziet. In het midden het breadboard met de draadjes naar de optocoupler schakelingen.
Links en rechts een strobo, en links naast het 4 delige stopcontact een 4 ampere automaatje, om m'n ouders tevreden te houden.

http://www.xs4all.nl/~petervoo/menno/voorcircuitsonline/overzichts.jpg

En voor de liefhebbers: een filmpje.
http://www.xs4all.nl/~petervoo/menno/voorcircuitsonline/stro...keling.wmv (600 kb)

De strepen in het filmpje komen van de compressie die door het geflits compleet de draad kwijt was, daarnaast blijft het lastig flitsende dingen te filmen.

http://www.m-voorloop.nl --- Ik? Welnee! Ik zit nog lang niet achter de germaniums.