AVR Programmer v2.0

Alleen berichten met de trefwoorden “breadboard” worden getoond. Alle berichten tonen

Sinds een paar weekjes ben begonnen met electronica en wat daarbij komt kijken. De Atmel ic-tjes lijken me erg leuk om iets mee te kunnen doen dus daar ben ik nu zoveel mogelijk over aan het lezen. Uiteraard voorzichtig begonnen om ermee te experimenteren. Eerste stap is een programmer....

De AVR programmer die hier bij de schakelingen staat heb ik gemaakt. Dus een printje ge-etst en geboord (zie foto) onderdelen erop gesoldeerd. Ik heb nog geen schakeling waar ik de programmer op aan zou kunnen sluiten (zou ik overigens wel op een breadboard kunnen maken) dus ook even snel een klein printje met led en externe 4.5v om een ATTiny2313 te kunnen programmeren.

Wat me opviel is dat de LED op het printje direct aangaat als ik de kabel van de ICP erop aansluit zonder dat de programmer zelf op een computer is aangesloten. (wel met een ATTiny2313 in het voetje) Klopt dit? Of zou de LED pas aan moeten gaan als dat vanuit PonyProg wordt aangestuurd? Ik kon er helaas nergens iets over terugvinden, en ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat het ledje direct aan zou gaan.....

Ik heb de programmer nog niet aangesloten op de computer, ben toch wel een beetje bang dat ik de paralelle poort ermee verniel. Ik heb nog niet heel erg veel vertrouwen in mijn eigen soldeer-kunsten :) (heb wel een oude computer alleen voor dit soort experimenten, maar toch zonde als ik die zou beschadigen)

Fotootje van de programmer:
http://www.jvonk.info/temp/avrv20.jpg

Fotootje van programmer en printje met ATTiny2313:
http://www.jvonk.info/temp/avrv20-2.jpg

Dus uiteindelijk een lang verhaal met een korte vraag, klopt het dat het ledje aan is als alleen de programmer erop wordt aangesloten?