eagle waar bljven de verbindingen van sch. > brd.

Alleen berichten met de trefwoorden “schema” worden getoond. Alle berichten tonen

trix

Golden Member

ben absolute beginner wat betreft het gebruik van eagle, tot nu toe is het mij allemaal nog niet erg duidelijk, maar nu het probleem:

als ik een schema teken met een aantal verbindingen, zomaar om wat te proberen, en ik schakel over naar het board dan vraagt eagle of ie het board moet aanmaken, dan zeg ik keurig ja. echter in he board zijn dan niet alle verbindingen met de gele lijnen aangegeven. ik mis er gewoon een flink aantal die wel in het schema staan.

wie kan mij a.u.b. raad geven. b.v.d.

by de way: ik kan vanavond niet meer reageren.

eigenwijs = ook wijs

http://www.instructables.com/id/Draw-Electronic-Schematics-w...oft-EAGLE/

Lees dat eerst maar. Geeft je een hoop startpunten voor veel voorkomende problemen.

dan heb je in je schema de lijnen met een normale teken-lijn gemaakt ipv een wire

IF you can't convince them, then confuse them!

Probeer het eens met view, dit is dat oogje links boven in het scherm. Selekteer dit en klik met de cursor op de verbindingen in het schema, zo kun je zien of er verbinding tussen de div onderdelen is, mocht er ergens geen verbinding zijn, plaats dan een junction op de plaats waar geen verbinding is (junction is dat groene bolletje onderin het menu links in het scherm)

trix

Golden Member

tussenstand ik kijk nu in het schema met het oogje (show)of de verbindingen wel goed tot stand zijn gekomen, wat me opvalt is dat de bij de verbindingen die wel door het brd. worden overgenomen de aansluitpootjes van het component helder/lichtrood oplichten, en bij de andere verbindingen doet een van de twee pootjes dat niet.
conclusie eagle zal op een of andere manier die verbinding niet ""erkennen".

weet alleen nog niet waarom.

edit: ik ben der uit, gelukkig.

het blijk dat je in sch. als je inderdaad met net tekent de verbindingen precies lang genoeg moet tekenen en niet zoals ik deed slordig met enig overlap met de aansluitpin van het component. |:(

wat zijn sommige oplossingen toch simpel maar duurt het verdomd lang om ze te vinden:-)

ieder bedankt voor de sugesties

eigenwijs = ook wijs