Schaal RPM verhogen toerenteller Elektuur

Alleen berichten met de trefwoorden “breadboard” worden getoond. Alle berichten tonen

Vandaag druk geweest met de pulsopnemer conform onderstaand schema:

http://i303.photobucket.com/albums/nn151/theocanon/pulsgevertoerenteller.png

Bij het testen van het ledgedeelte heb ik een vaste (batterij)voeding gebruikt om de schakeling van spanning te voorzien. Via de Labvoeding kon ik poort 5 (sig) van de LM3914 aansturen en zo één voor één de 20 ledjes opvolgend aan laten gaan. Wat mij opviel is dat ik wel iets aan poort 5 moet hangen (in dit geval de labvoeding). Als ik er niets aan hang dan gaan alle leds direct branden.

Vervolgens heb ik de schakeling van de pulsopnemer/convertor gebouwd. Deze heb ik niet kunnen testen aangezien ik geen testmethode heb.

Bij het aankoppelen van de pulsopnemer aan het ledgedeelte (gezamenlijk op 1 voeding) gingen de leds direct weer allemaal branden. Ik weet niet of dit zo hoort maar het lijkt mij van niet. Vervolgens een gewone elektradraad om de bougiekabel gewonden en de brommer gestart, helaas niet het beoogde resultaat.

Het zit zo op m'n breadboard:

http://i303.photobucket.com/albums/nn151/theocanon/IMG_0473640x480.jpg

Het led gedeelte werkt:

http://i303.photobucket.com/albums/nn151/theocanon/IMG_0468640x480.jpg
http://i303.photobucket.com/albums/nn151/theocanon/IMG_0472640x480.jpg

Hebben jullie een idee waar ik zou kunnen zoeken/meten naar hetgen wat niet goed is??

Alvast bedankt weer.

Take care to get what you like or you will be forced to like what you get
Shiptronic

Golden Member

Op 28 november 2008 20:40:59 schreef Henry S.:
Multislim weggooien enje breadboard pakken, rotprogramma...

Wie de vraag stelt, zal met het antwoord moeten leren leven.

Bij frequentieverandering zie ik die terug aan de uitgang. De spanning blijft van 0 naar 5V springen.

Die frequentie wordt dus "gefilterd" naar een bepaalde gelijkspanning?

EDIT
Ik heb eens gemeten aan het breadboard.

Bij een ingangsfrequentie van 50Hz (4,5V) krijg ik een uitgangsspanning van 2,37V. Die uitgang is -op de voltmeter na- onbelast. De 555 wordt gevoed met 5V.

Alles exact cf origineel schema gebouwd (10000 rmp max), die uitgangsspanning zou dan overeen moeten komen met 3000 toeren dus 6 led's dus 0,7V. Snap er geen fluit van waarom de gemeten spanning zoveel hoger ligt.. verdenk het niet aanwezig zijn van een belasting.

[Bericht gewijzigd door theove op 30 november 2008 01:33:31 (64%)]

Take care to get what you like or you will be forced to like what you get

pros, super dat je mij blijft helpen.

Alles is aanwezig en zit goed. Wijzigen C geeft weinig verandering.
De tlc555 heb ik in een knipperlichtschakeling gezet en daar werkt ie zoals het hoort.

Ik heb inmiddels ook de originele print binnen. Via de electuur besteld.

Alles gesoldeerd conform schema; kan eigenlijk niet mis.
Het led gedeelte werkt goed; het tlc555 gedeelte zeer slecht, eigenlijk dezelfde problemen als m'n breadboard opstelling. M'n handen bij de schakeling houden geeft al reactie in de leds.

Ik word er echt een beetje moedeloos van. Ga maar even wat in V&A plaatsen.

Take care to get what you like or you will be forced to like what you get

Ik heb ondertussen niet stil gezeten en nogmaals een aantal keren de schakeling gebouwd op m'n breadboard.

Blijf tobben met de (foutieve) uitgangsspanning.

Als iemand mij wil helpen, tegen vergoeding, zou ik degene zeeeeeeer dankbaar zijn.

Zie ook "personeel" bij V&A

Alvast bedankt

Take care to get what you like or you will be forced to like what you get