defect JVC GD-V4210PCE

Alleen berichten met de trefwoorden “digitale voeding” worden getoond. Alle berichten tonen

Hallo,

Ik heb een kapotte JVC GD-V4210PCE (plasma) liggen.
Als ik de tv aanzet dan gaat het groene lichtje branden, en verder niks. De diagnoselichtjes springen niet aan, of knipperen niet.

Ik verwacht dat het probleem in de voeding zit. Nu heb ik een service manual gekocht, en zoals altijd: de voeding is precies het enige dat niet wordt besproken... erg raar, want als ik op internet kijk dan gaan deze machines juist allemaal stuk in de voeding.

Het enige wat ik uit deze manual kan afleiden zijn de spanningen die uit het bord moeten komen. Ik heb deze nagemeten en dit zijn de resultaten:

175v -->172.2v
75v --> 61.5v

Vooral deze laatste spanning baart me zorgen. Is dit nu binnen de toleranties of er net buiten?

Voor de rest lijken alle logische spanningen (5,12,13v) allemaal correct te zijn.

Is er iemand die de voeding misschien digitaal uitgetekend heef?

Alvast bedankt!

Ik ben nu zover dat de voeding weer goed is. Het testpunt met opschrift '75 volt' moest geen 75 volt zijn, maar moest afgestemd worden op het plasmascherm. Dit bleek dus 61 volt te zijn. De TV wil echter totaal niet opstarten.

Het enige dat gebeurt is dat het groene lichtje gaat branden. De fans slaan ook alle 4 aan. Verder branden er geen rode diagnoselichtjes, dus de electronica detecteert geen fouten. Het scherm blijft echter zwart.

Ik begin steeds meer ontzag te krijgen voor een plasmascherm. Zoveel verschillende printplaten met een spaghetti aan draden heb ik nog nooit gezien in een apparaat. Op zich een klein wonder dat dit uberhaupt gewerkt heeft :)

Is er iemand die bekend is met deze fout?

Alvast bedankt,
Groeten Hendrik