ElektorLive 2009


Ik vond het dit jaar minder interessant dan vorig jaar... Ben dan ook niet tot 't eind gebleven. Heb workshop Vision gedaan (viel tegen, weinig geleerd eigenlijk), daarna even rondgelopen en toen de flowcode workshop gevolgd, die was wel aardig. Verder nog een appel gepakt en even bij Delta staan kwijlen. Oja, daar ook nog even gefietst. Toch nog 320 Wh 20s lang gehaald (6,4kJ energie in het koelblok gepompt dus), ondanks dat mijn schoen eraf schoot en ik de laatste dagen veel gedronken en gerookt heb. Ik ben nog heel "gezond" :D

Volgend jaar ga ik denk ik niet. Tenzij ik zelf wat te showen heb.

Kom eens langs bij RevSpace of één van de andere spaces! WORKSHOP!

bwaa, ik vond het iets minder.
Ik heb de domotica cursus gevold (was wel leuk en interessant)
Daarna de proppeler course gedaan, die stak dan weer wat tegen, ik had er iets anders van verwacht...
Ik had heimelijk gehoopt op een gratis minikitje dat je kon proggen... :+,zoals ze op de elektorlive site lieten doorschijnen. Want ze zeggen wel dat de taal heel erg op basic lijkt maar daar kom je pas achter als je het zelf aan het proggen bent.

tijdens de middag heb ik een beetje rondgedoold en tijdens de derde sessie heb ik dan maar besloten om een pcbtje te solderen bij elektor.
Als vierde sessie wou ik bascom doen maar die persoon was slecht verstaanbaar en toen er een of andere pipo afkwam met zo een draagbaar apparaatje met ingbouwde speaker ben ik het maar afgebold.

Ik ben uiteindelijk thuisgekomen met enkele stylo's, een pcb-bladwijzer, de accumonitor en de soundgenerator?(fzoiets), een velleman kerstboompje en sleutelhanger en 2 boeken (het groene elektronica boek en het compendium elektrotechniek)

Al bij al viel het nogwel mee, maar ik vind toch dat ze iets meer moeite mogen doen voor het wat jongere publiek dat zen broek nog op de schoolbanken verslijt.

btw heeft er iemand dat papier van die soundgenerator waar de link naar de source code stond, of is het gewoon de link naar de anoy-a-tron van julie-augustus nummer

e:/
Ik heb ook even bij delta gestaan, coole voedingen. Die hele 'ballenfabriek' was in de voeding zelf geprogrammeerd. Via een stroom meting bepaalde de voeding of het het juiste balletje was ja of nee.

Dit was mijn eerste keer maar ik ben voor hele andere events ook wel eerder in het Evoluon geweest en toen deden ze de presentaties gewoon netjes in de kelder alwaar zalen genoeg zijn voor juist presentaties. Je krijgt dan ook niet dat je de 1 door de ander heen hoort. Ik heb ook bij volle presentaties "gezeten" maar kon dan nog gewoon achteraan aan de sta tafel hangen. Hoe weten ze dat we dat wel gewend zijn? ;)

Voor mezelf had ik ook doelbewust gekozen voor de wat meer profi presentaties en minder voor de hobby gehalte.

Delta had het goed voor elkaar. Samen met Amplimo ook de twee stands waar ik het idee had dat er ingenieurs stonden in plaats van verkoopmedewerkers. Indrukwekkende 10.000 watt buizentransformator. :)

Ben verder maar 1.5 uur binnen geweest, 's ochtends gewerkt en te laat voor de 1e ronde presentaties van de middag, in de 2e ronde niets interessants. Had het wel gezien toen. Dat was ook wel wat ik verwachtte aan de hand van de huidige opzet van het tijdschrift.

help

Golden Member

Op 21 november 2009 20:06:31 schreef Sine:
* Sine is wat ziekjes ...

Dus ik ben helaas thuis moeten blijven :(

hmm .. hier 't zelfde probleem .. kon er dus helaas ook niet zijn.

@ watchout3

Op 21 november 2009 20:14:37 schreef watchout3:
Daarna de proppeler course gedaan, die stak dan weer wat tegen, ik had er iets anders van verwacht...
Ik had heimelijk gehoopt op een gratis minikitje dat je kon proggen... :+,zoals ze op de elektorlive site lieten doorschijnen. Want ze zeggen wel dat de taal heel erg op basic lijkt maar daar kom je pas achter als je het zelf aan het proggen bent.

ik heb wel een gratis minikitje gehad bij de stend van parallax.
likje parallax proto board

Was er dit jaar mijn pa die vond het leuk hij zij dan ook goh er is toch veel verandert met 20 jaar geleden hahaha ja pa dat kun je wel stellen ja .

Allebei mijn dynatekjes 9001a/9030a laten calibreren kwamen er met een geringe afwijking van af .

En her en der even een praatje gemaakt ook bij elquip die een mooie aanbieding hadden staan maar ik heb al een speeltje .

Al met al tot het einde gebleven .

daan

Niet storen a.u.b ben al gestoord genoeg!
Jeroen

Moderator

Ik ben naar twee lezingen geweest: BASCOM AVR en Domotica. Bij beide was de verstaanbaarheid niet echt goed, ik hoop dat ze voor volgend jaar toch een geluidsinstallatie regelen. BASCOM AVR vond ik wat tegenvallen, ik heb er niet echt wat van geleerd. Jammer dat Jan Buiting (Retronics) geen lezing meer deed, vorig jaar was dat erg interessant.

De elektronica dump van Elektor was wel leuk: daar heb ik twee EL84 SE uitgangstrafo's voor € 4,-- op de kop kunnen tikken :).

Sine

Moderator

Op 21 november 2009 22:56:35 schreef Jeroen:
De elektronica dump van Elektor was wel leuk: daar heb ik twee EL84 SE uitgangstrafo's voor € 4,-- op de kop kunnen tikken :).

You lucky bastard ....

Klinkt als iets waar ik me ook wel thuis gevoeld had, hoewel ... hier ligt al zoveel zooi.

[Bericht gewijzigd door Sine op 21 november 2009 23:17:07 (50%)]

voor mij een leuke voormiddag,
de oudste zoon naar een voordracht ivm flowcode gestuurd, en zelf even de voordracht ivm industrial ethernet gevolgd...

toch een kritische noot aan de inrichtende macht..

mijn zoon had eigenlijk ook eens graag zo'n printje ineen gesoldeerd ... doch daar stond een rij van jewelste, en toen die na lang wachten naar achter werd gewerkt door een of andere volwassene stond het wenen :'( hem nader dan een beetje te kunnen genieten ..

misschien volgend jaar (ik hoop dat Elektor hier ook meeleest) 1 of 2 soldeertafels voorzien specifiek voor kinderen... zij moeten leren met de soldeerkunsten omgaan, en niet de volwassenen die thuis geen soldeerbout van de vrouw krijgen :-)

Multi-core Programming Using the Propeller

Simultaneous processing makes embedded projects more enjoyable.

In this presentation Parallax will provide an overview of how simultaneous processing is used with the Propeller to accomplish your projects more quickly and easily. The demonstration will show how multiple input and output devices are easily managed simultaneously using the Propeller’s Spin programming language. Join the course out of curiosity and leave with new enthusiasm for your next project (and perhaps even a Propeller Starter Kit!).

Ik ging ervan uit dat ze die dingen gingen uitdelen aan diegene die de presentatie hadden gevolgd.
En vlak na de presentatie waren ze al op aan de stand...
maarja, als ik eerlijk moet zijn ik zou echt niet weten wat ik met die 8 cores zou moeten doen, zelfs een avr is al moeilijk genoeg :+

@ on7nh:
Als je tijdens de presentaties ging was er bijna geen volk (toch niet tijdens de derde)
Helaas waren er ook ouders die hun kleine doelbewust lieten voorsteken. Er stond al iemand te wachten en toen de man klaar was zei de vader tegen zijn kleine "ga maar zitten"... (was bij de smd stand)

[Bericht gewijzigd door watchout3 op 22 november 2009 12:07:17 (15%)]

@watchout3 ..Idd, maar dit was nu net gebeurd tijdens de 2 de ronde.
Ikzelf was uitleg aan het krijgen hoe Elektor werkte..toch eens interessant, alleen had ik graag eens wat foto'tjes van hun lab, ect gezien.

vandaar de opmerking...apparte soldeerstandjes specifiek voor kinderen...het is deze goep van mensen die geinteresseerd moeten geraken in de materie..

Wie van de forumbezoekers heeft de SMD Ringtone Player gebouwd op elektor live? Ik ben een zwart-wit kopietje van de bouwinstructies (met schema) vergeten mee te nemen. Ik heb namemlijk het vermoeden dat er iets niet werkt op dat ding. Ik kan één tone laten spelen en stoppen maar de tweede drukknop lijkt geen functie te hebben. Er staat nochtans "Play Next" bij. Dat zou voor mij betekenen dat er een andere tone kan gekozen worden, niet?

ja ik, hier een paar linkjes naar de handleiding als ze niet goed zij moet je ff een e-mail sturen dan stuur ik ze.

http://www.uploadarchief.net/files/download/pb230242.jpg
http://www.uploadarchief.net/files/download/pb230248.jpg
http://www.uploadarchief.net/files/download/pb230250.jpg

[Bericht gewijzigd door Henry S. op 24 november 2009 22:10:57 (46%)]

je kan ze ook op de site van elektor downloaden.

algemene pagina
handleiding (jou scans:+)
originele artikel van in julie/augustus

ik wist de site eerst ook niet meer, maar dankzij de scans wel;)

brains

Special Member

Ik heb er ook een maar ik ben "uitgekeken" op de geluidjes. Nu ff uitzoeken hoe ik er andere in kan zetten.
Er zit een aansluiting op om hem aan de pc te hangen maar heb daar nog geen ervaring mee.
Heeft iemand al geprobeerd andere geluidjes in te zetten?

originele artikel van in julie/augustus

;)

die soundjes ben je idd beu na 2 keer horen...
Ook nogal irritant dat wanner je een knopje indrukt het meteen begint te spelen ipv van een of andere toetsenvergrendeling.
Want ik dacht dat het de bedoeling was dat dit een sleutenhanger is?

Op 23 november 2009 21:35:50 schreef brains:
Ik heb er ook een maar ik ben "uitgekeken" op de geluidjes. Nu ff uitzoeken hoe ik er andere in kan zetten.

Source incl. makefile is te downloaden toch? Geen idee wat het nut van dit ding is, doet de meest irritante eigenschap van een oude telefoon na?

If you want to succeed, double your failure rate.
brains

Special Member

Source incl. makefile heb ik al gedownload maar ik weet niet hoe ik het printje aan mijn pc kan hangen.
In het orginele artikel in het zomernummer gelezen maar daar gebruiken ze niet dit printje.
Er zit op een printje een speciale plek om een header op te solderen dus..

Kan je al AVR's proggen?

Indien niet, kijk even bij de schakelingen
Als je het al kan kijk dan even hier op pagina 2

Het was een leuke dag,

Eerst wat rondgekeken bij de stands, dan nog dankbaar gebruik van de 15€ bon gemaakt en wat boeken aangeschaft.

Verder een hele doos voor 2€ gevuld bij de recycle stand.

Toch wel enkele bemerkingen wat de verstaanbaarheid van de sprekers betreft, dat kon wel wat beter.

Verder volledig eens met on7nh, ze mogen de workshops wat uitbreiden. Ook mochten ze wel wat meer licht voorzien aan de SMD stand, 1 lamp was onvoldoende als je met 2 aan het dispensen/plaatsen was.

Bah ik had het zo druk dat ik nauwelijks de tijd heb gehad om even rond te lopen.
Gelukkig deelde ik de presentatieruimte met de Enigma boys.
Ik heb me dan ook prima geamuseerd.
Wat mij betreft volgend jaar weer.

http://pascal.nedlinux.nl Niet tegenspreken, Ik heb altijd gelijk !

doeme wist niet dat je daar van alles kon kopen

Dat was ook nieuw, misschien eenmalig.

Verstaanbaarheid van sprekers was dus weer slecht? Jammer dat ze van vorige keer niets hadden geleerd...

If you want to succeed, double your failure rate.

heb ik nu gewoon pech of zijn die knoopcellen zo snel leeg?
Zonet deed hij het even niet, nadat ik de batterij er eens had uitgehaald hoorde ik terug iets maar de frequentie ligt een pak lager.