Nieuw met electronica en vol met vragen

Alleen berichten met de trefwoorden “breadboard” worden getoond. Alle berichten tonen

Hoi elektronici!

Ik ben jaylectro, nieuw op het forum, en op weg om meesterelektronicus te worden :) Ik doe al lang veel met computers, maar ik besefte niet dat ik ook veel interesse had in elektronica, wat ik nu aan het leren ben.

(ik neem aan dat ik een post als deze in de goede sectie heb geplaatst? )

Ik heb zelf nog weinig spullen. Volgens mij is er geen elektronicawinkel bij ons in de buurt. Is het een goed idee om alles op internet te bestellen op een winkel als Conrad (die volgens mij het populairst is)? Dan bedoel ik dus een breadboard, weerstandjes, condensators, draadjes etc etc.

Trouwens, welke batterij(en) is het handigst om te kopen? Ik dacht misschien een oplaadbare NiMH 9V batterij van Duracell/Varta oid, is dat een goed idee?

Alvast bedankt,

jaylectro

[Bericht gewijzigd door jaylectro op zondag 16 augustus 2009 17:46:40 (18%)

ik ben begonnen met spelen met electromotortjes en een regelbare voeding. ik heb assortimentjes led's, elco's, transistors, keramische condensators en (hoe konden jullie ze vergeten) diode's aangeschaft. met een breadboardje en draadbrugjes en al deze componenten kun je al heel wat schakelingen ( van deze site) bouwen. pas toen dit mij een beetje lukte en in ging zien hoe de schekelingen werkenben ik me gaan interreseren in audio en heb ik mede door dit forum gaan snappen wat een opamp doet. ook de ne555 is een leuk speelgoedje als je wat op dreef bent. ook heb ik veel speelgoed gesloopt en spullen uit gehaald.