Hulp: breadboard + IDC

Alleen berichten met de trefwoorden “breadboard” worden getoond. Alle berichten tonen

Vraagje 1: Hoe zetten jullie op een proto breadboard IDC connectoren.

Mijn AVR ISP MK2 heeft een IDC 10 aansluiting (vrouwtje) nu kan ik een verloopje maken naar 10 draadjes (geen mooie oplossing) of een verloopje voor wire to wire (pootjes eigenlijk te dik voor breadboard).

Vraagje 2: Onder welke categorie kan ik bananenkabels vinden bij digikey (domme vraag) maar ik kan alleen signaalkabels vinden. Misschien is dit wel hetzelfde!

Alvast bedankt.

Er zijn bij samenkopen.net van die convertor bordjes geweest, bread-in en bread-out noemde hij ze geloof ik. Simpel 4 rijen met gaatjes op 0.1" pitch. De middelste zet je de pin-header voor de kabel op, de buitenste gaan pennetjes in voor naar het breadboard. Ze waren op samenkopen in 40-pins versie te krijgen, en ik heb AVR bordjes met 20-pins aansluitingen. Ik heb ze dus in 2-en geknipt, als je dat voorzichtig doet, dan gaat dat best. In jou geval moet je dus voorzichtig 10 pennetjes afknippen.

Bij samenkopen werden ze met vrij normale pin-header pinnetjes verkocht. Ik vind dat die te dik zijn en wil het risico niet lopen dat ze m'n breadboard kapot maken. Ik heb dus gedraaide pinnetjes gekocht bij Niels, ook bij samenkopen.net.

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/