L6203 , pwm op enable, beetje rare curves?

Alleen berichten met de trefwoorden “breadboard” worden getoond. Alle berichten tonen

Ik ben gisteren bezig geweest met mijn zeer simpele L6203 bordje (gewoon de L6203, 12V aansluiting, heatsinkje. Benodigde ontkoppel caps/elco en twee bootstrap caps.

Op een printje zo gemaakt dat hij in/op mijn breadboard past. (12v gaat niet via breadboard maar via kroonsteen dingetje)

Enfin. ik ga PWM-en op de enable lijn van de L6203 en hang de IN1 of IN2 aan VDD (de een of de ander, voor de richting). Hierdoor hoef ik maar 1PWM kanaal te gebruiken van mijn controller.

Enfin, ik testen, maar ik merkte dat als ik 50% dutycycle gebruikte de motor helemaal niet wilde draaien. (stroom verbruik nam ook amper toe).

De eerste PWM frequentie die ik gebruikte lag rond de 60khz
Langzaam aan naar beneden gebracht tot een minimum van 18khz.

Dus ik de scoop er maar bij pakken en daar zag ik volgende curves:
http://www.uploadarchief.net/files/download/pwm-ed-6203.png

bovenste grafiek is de output welke *laag* moet blijven. de ander wordt omhoog gebracht door de enable en IN1.
Hij is dus, zoals je ziet, niet direct hoog, maar gaat in stapjes (was heel diudelijke te zien op m'n scoop) De andere output/input had gewoon hele stijle vlanken.

Nu mijn eerste vraag, hoort dit?

Ik ben daarna gaan testen met de dutycyle en merkte dat ik de motor pas draaiende kreeg vanaf ongeveer 60-65% dutycyle. Daarmee bleef ik dus zelfde figuur behouden zoals plaatje hierboven.

Wanneer de motor stil stond, werd er in totaal ongeveer 0.12A gebruikt (door uC (welke 0.08A gebruikt) Wanneer de motor *eindelijk* ging draaien stond de storom meter op +/- 0.20A en op 100% dutycyle gewoon, zoals het hoord, +/- 0.30A.
(wanneer motor net begint te draaien verbruikt hij zelf 0.36A. na ongeveer 5minuten loopt dit terug naar 0.30A en nog eens 10min later verbruikt hij nog maar 0.25A

Het betreft volgende motor: http://ledsee.com/index.php?page=shop.ask&flypage=flypage.tpl&…

Wat ik *raar* vind, is dat volgens de datasheet de motor voor 12V gemaakt is, en onder geen load 1.9A gebruikt. Wat dus bij verre na niet waar is. (misschien piekstroom als hij vanuit stilstaand in 1x 12V krijgt?)

De kracht overigens, vanaf het moment dat hij gaat draaien is wel vlink. Moet moeite doen om hem te stallen.

Ik ben programmeur! geen electronicus! http://www.daantimmer.nl/ Er is een ontwerp! nu nog inhoud :-)