digitale uitlezing labvoeding

Alleen berichten met de trefwoorden “digitale voeding” worden getoond. Alle berichten tonen

Hallo
Ik zou graag een digitale labvoeding maken. Het schema zou ik dat dan volgen: (labvoeding van de site)
http://www.circuitsonline.net/forum/view/33387/1/

Deze zou dan moeten aangepast worden zodat ik een lcd display kan gebruiken van 2x16. Maar hoe moet ik dan mijn display aansluiten?
Op het display zou dat moeten staan:

---------------------
- Spanning: 0V -
- Stroom: 0A -
---------------------

[Bericht gewijzigd door Manolito_M op vrijdag 8 januari 2010 10:47:06 (19%)

Je neemt er wel een voeding uit, die moeilijk digitaal aan te sturen is.
Hoe wou je dat gaan doen?

Prosper, yop la boum, c'est le roi du macadam (aldus Maurice Chevalier)

Wat voor voordeel denk je te halen uit het digitaal maken van de labvoeding?

Een analoge labvoeding met gewone draaiknoppen en digitale meters is net zo funky, en waarschijnlijk preciezer.

Een banaan schillen met een vork is slimmer dan een cactus pellen met een afwaskwast. ©Graafvaag

Ik vermoed dat Manolito_M precies dat bedoelt: een analoog geregelde labvoeding met digitale uitlezing.

If you want to succeed, double your failure rate.

zal het eens even duidelijker maken :D
Ik zou dus graag een labvoeding maken met 2 potmeters (stroom en spanning)
de stroom en de spanning op de uitgang zou dan op het display moeten komen. Eigenlijk zoals een gewone regelbare labvoeding.
Ik zou een LCD Display 2x16 willen gebruiken omdat ik zo 4 liggen heb en omdat ik dan maar 1 display nodig heb.
Beetje duidelijker? :)

Daar snap ik niet veel uit. Ben nogal slecht in Engels en omdat ze daar ook LED displays gebruiken. (die heb ik ook liggen) Dus als het makkelijker zou worden door LED Displays te gebruiken ... Schema?
De voeding zou rond de 0-24V / 0-2A moeten zijn. Mag ook iets minder. Weet nog niet of ik hier ergens trafo liggen heb.

Niemand gedacht aan het prachtige schema van elektuur 82' aangepast door pros?
http://prosje.be/Projects/labvoeding.html
In ieder geval een robuuste voeding, en kan naar wensen wat aangepast worden :)

[Bericht gewijzigd door flush op vrijdag 8 januari 2010 18:50:01 (12%)

Henry S.

Moderator

Idd, de 2* LM317 voeding is beperkt.

73's de PA2HS - ik ben een radiohead, De 2019 CO labvoeding.

Op 8 januari 2010 18:49:27 schreef flush:
Niemand gedacht aan het prachtige schema van elektuur 82' aangepast door pros?
http://prosje.be/Projects/labvoeding.html
In ieder geval een robuuste voeding, en kan naar wensen wat aangepast worden :)

Die voeding is dus te groot ! :P
Wat er aangepast zou moeten worden dan:
- 10A mag 2A zijn.
- LCD display mag weg bovenaan.
- Noodstop mag weg.
- Schakelaars voor Apères mogen weg. Alleen potmeter is voldoende.

Ik zou namelijk de voeding in dit steken:
http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2010/01/08/1262968504-480.jpg
Als dit mogelijk is.

Henry S.

Moderator

Zal wel passen, kan alleen niet te warm worden, sowieso geen koelprofiel in de behuizing zelf zetten.

Eenvoudige voedingen kanje ook met bijv een L200 of LM723 plus transistor bouwen, schema's in overvloed.

73's de PA2HS - ik ben een radiohead, De 2019 CO labvoeding.
Rely

Golden Member

De makkelijkste manier om je voeding digitaal uit te lezen is:
Koop bij bv. Gamma zo,n universeelmeter van €5, uit de kast halen en inbouwen, apart 9 V. voedinkje aansluiten, en succes verzekerd.

Henry S.

Moderator

Deze trafo's zijn minder geschikt voor een voeding, spanning is hoog, stroom is relatief laag.

73's de PA2HS - ik ben een radiohead, De 2019 CO labvoeding.
Henry S.

Moderator

Op 9 januari 2010 18:08:37 schreef Manolito_M:
Ik heb eens de trafo gemeten. De oranje en wit was idd 230V. IK heb dan de spanning gemeten:
Rood-zwart = 24,6V

Dat valt nog mee :)

Ik denk dat hij 2A kan leveren omdat er in de versterker een zekering zit van 2A.

Waar zit die zekering? En zit er niet nog eentje in?
Type van de versterker?

Als je het formaat van het blikpakket van de trafo post dan kan ik een schatting doen wat de stroomsterkte betreft.

Dus kan ik hem dan gebruiken? Welke spanning kan ik dan gebruiken?
0-24V / 0-2A ??

Helaas kan je de secundaire wikkelingen niet parallel zetten, maar je kan wel een positieve en negatieve voeding maken van 0-24V, 1.5A.

Maar eerst wat meer details voordat ik op de feiten vooruit loop.

73's de PA2HS - ik ben een radiohead, De 2019 CO labvoeding.

De 2A zekering zit juist bij de pwr-knop. Er zitten idd nog 2 zekeringen in van 4A, waarvoor die dienen weet ik niet.

ONKYO Model No: A-15
Rating: AC 220V~ 50Hz 300W

dit is wat er op de achterkant van de versterker staat.

Wat bedoel je met blikpakket?

Ik zou de voeding willen maken zodat ik hem kan regelen van 0-24V / 0-2A of meer (niet nodig)

grt

Dus dan zou ik een voeding kunnen maken van 0-25V / 0-2,5A?

Oké dan ga ik nu op zoek naar een schema dat ik (als het nodig is)beetje kan veranderen zodat ik een voeding kan maken van 0-24V / 0-4A.

De elektuur 82, of de voeding van elv