video 2000

Software en PHILIPS lijken niet altijd goed te gaan, dat klopt
heel appart heel appart.

Nu, ik heb het voorelkaar, de video rijgt de band weer met normale snelheid in.
De lift krijgt de cassette ook weer omhoog en duwt hem uit de recorder!!

Bleken 2 elko's in de voeding van 470uF / 50 V kapot te zijn.

Weet iemand hier ook wat de aanduiding 'r8' betekent?

Dit staat nl op bijna alle elko's in dit apparaat.

Mvg, Oane

Fordman
GJ_

Moderator

Op 1 november 2010 19:06:57 schreef bprosman:
[...]
//Offtopic. Voor zover ik weet had dat toch echt meer te maken met het gebrek aan voorbespeelde banden (porno) in de verhuurmarkt.

Groeten, Bram

Klopt, dat wou Philips niet. Vreemd want Philips had wel een eigen h**renkast voor hoog bezoek, dat dan weer wel. Maar 2000 was ook vreselijk onbetrouwbaar. Knap maar te ingewikkeld.

maartenbakker

Special Member

r8 klinkt als een datum/serieaanduiding. Om welk merk elco's gaat het?

@GJ_ dat Philips een herenclub had wist ik niet, maar gezien mijn interesse in Philipshistorie wel een interessant gegeven. Waar komt die wetenschap vandaan? Ik heb al wel een stapeltje boeken over Philips, waaronder die van Metze, maar nog lang niet alles gelezen.

www.deficientie.nl | "The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."

Op 6 november 2010 18:57:00 schreef maartenbakker:
r8 klinkt als een datum/serieaanduiding. Om welk merk elco's gaat het?

ROE of RDE staat erop met een vierkantje eromheen.

Eronder staat R8 EKR

Fordman

een h**renclub had ik ook nog nooit van gehoord , wel dat de hogere pieten ( en jannen ) altijd de nieuwste apparatuur thuis haden staan . en daar was zelfs iemand apart voor in dienst genomen. een uitstapje naar het buitenland was ook goed geregeld , 10mille werd meegegeven voor een nieuw pak en overnachting , was een redelijk ruim bedrag natuurlijk .

de vele opgeheven afdelingen kwamen kwa meetapparatuur vrijwel altijd bij personeel thuis te staan , en werd heel goedkoop overgenomen , gewoon legaal ook nog . ik heb van veel afdelingen wel iets staan . functiegenerator , pace desoldeerstation van vidiwall systems afkomstig , 2 actieve luidsprekers van de reparatieafdeling van het pro audio spul .

ze waren eigenlijk al 100 jaar bezig om in 95' failliet te gaan .toen was er een wedstrijd om het nieuwe logo voor philips te bedenken , met een leuke hoofdprijs . maar dat is afgeblazen want er was weinig geld over om alles naar het nieuwe logo om te zetten .

waar rook was, werkt nu iets niet meer

Nou,nou,nou, dat failliet gaan in 100 jaar tijd is wat al te cru. Philips ging pas financieel bergaf in de jaren 80 onder de vlag van Dekker en van der Klugt. En Jan Timmer mocht de troep opruimen en een faiilissement afwenden. Sindsdien gaat het alleen bergaf qua innovatie en werkgelegenheid maar financieel steeds beter... Met dank aan Boonstra, Kleisterlee en de toekomstige topman van Houten.

Dat verhaal met dat ongwijzigd laten van het logo had niet zozeer alleen te maken met gebrek aan geld maar ook met weerstand van veel mensen tegen het wijzigen van het logo. De officiele (kul)verklaring toen was dat "het Philips logo minder goed past in een desktop publishing omgeving" (Hoe zou bijv. GE dat dan doen? Daar zie het logo altijd). Sindsdien wordt het logo langzaam maar zeker weggemoffeld, zowel in interne communicatie als externe. Gingen eerst het woord Philips en het logo onafscheidelijk samen, nu zie je alleen nog maar het woord Philips, Dat is tot en met de visitekaartjes al doorgevoerd.

[Bericht gewijzigd door Gadjo Dilo op 7 november 2010 11:32:50 (44%)]

maartenbakker

Special Member

Ik dacht juist dat het logo weer vaker zichtbaar was, maar kan me vergissen. Zoveel communiceer ik niet met Philips.

Laten we het zo zeggen, ik ben heel benieuwd wat de huidige nieuwe topman ervan gaat maken.

www.deficientie.nl | "The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."

Intern verdwijnt het logo langzaam maar zeker. De (Lighting) visitekaartjes doen het al een paar jaar zonder, op de huidige Philipsgebouwen verdwijnt het ook al. Alleen als laatste pagina van interne Philips powerpointpresentaties zie ik het logo nog. En extern zag ik vandaag een LED-lamp reclame van Philips in de weekendbijlage van mijn krant; eveneens zonder logo. En ik zie nu pas dat mijn huidige jaren-90 Philips apparatuur evenmin het logo heeft terwijl de jaren-80 spullen die nog wel hebben (waaronder de V2000 apparaten).

Nog wat meer off-topic: als V2000 het zou hebben overleefd tot het DVD tijdperk, zouden we dan nog zoiets als S-V2000 of D-V2000 hebben meegemaakt analoog aan de laatste VHS ontwikkelingen zoals S-VHS en D-VHS? Ik weet dat er nog een prototype van V2000 met PCM geluid is gemaakt dat niet verder dan de ijskast kwam...

bprosman

Golden Member

Het logo is trouwens een paar jaar geleden nog veranderd. De verschillen zijn echter zo miniem dat je ze echt naast elkaar moet zien.

Groeten, Bram

De jongere generatie loopt veel te vaak zijn PIC achterna.

er zijn zat doodgebloeide projecten bij philips geweest , dat zijn tegenwoordig collectorsitems geworden .

de dat reeks is er ook gemaakt voor de 800 serie van philips en de dat880 is nooit op de markt gekomen , maar er zijn er een 100 van bij philips personeel terechtgekomen ( gered van de kliko ) die staan nog weleens op marktplaats , de reden van philips was om de productie te staken dat het te duur werd per apparaat.

de cd100s is ook nooit in productie geweest , en nog niet vaak in het echt gezien dat ik weet . maar het zeldzaamst is de echte allereerste cd speler bijgenaamd "pinkeltje" , daar is er maar 1 prototype van die nog stamt uit 1978 .

overigens is er planning geweest om de dat tape philips serie van beeld ingangen te voorzien , maar ook niks geworden .

de 900 serie was het laatste stukje tijdperk waar het nog door philips werd gemaakt , de eerste apparaten uit 1992 waren nog uit belgie , en de 2e reeks uit singapore , dat afstandverschil was in kwaliteit ook te merken .

maar philips had wel geleerd van de v2000 , door er geen machtigingen van te verkopen is het vele goedkopere vhs de standaard geworden , en omdat jvc de licenties overal wist te verkopen .

de eerste cd speler was een philips , maar sony zat erg in de buurt met de productie en had al een display ipv led's voor de tracks .

de philips cd10 was de eerste portable speler , maar was grotendeels een sony , alleen het loopwerk is een zeldzame cdm3 die speciaal voor mobiele toepassingen is gemaakt .

waar rook was, werkt nu iets niet meer

Ach ja zo zit ik hier ook nog met een minidisk deck, minidisk autoradio en een draagbaar apparaat.

Werkt nog maar je hebt er ook weinig meer aan.

Ontwikkelingen gaan zo snel, gewoon niet leuk meer.
Nu heb je een ipod, over 2 jaar ook weer achterhaald.

Wat ik idd ook erg jammer vind ,is dat merken zoals philips , grundig, noem maar op feitelijk niet meer bestaan.

Bijna alles wordt in china gemaakt en misschien dat in NL nog wat ontwikkeling is.

Daar staat tegenover dat de apparatuur wel betaalbaar is, maar zou het kwalitatief nog wat zijn?

Fordman
maartenbakker

Special Member

Even ingaande op de DAT880 en de CD10, dit zijn bij mijn beste weten allebei Marantz-producten die wellicht samen ontwikkeld zijn maar dus in Japan bij Marantz geproduceerd. Ik meen dat we dat over de CD10 al eens gediscussieerd hadden in een ander topic, maar weet de uitkomst niet meer (zou jij nog naar het serienummer kijken van jouw exemplaar ofzo, testman?)

Verder inderdaad machtig interessant, al die ontwikkelingen, zeldzame types, en wat dies meer zij.

www.deficientie.nl | "The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."
GJ_

Moderator

Op 7 november 2010 18:11:38 schreef testman: de eerste cd speler was een philips , maar sony zat erg in de buurt met de productie..

Niet zo vreemd. Die twee hebben nauw samengewerkt bij de ontwikkeling van de CD speler. Overigens was het wel Sony die de eerste op de markt bracht. Philips bracht hem in Europa wel het eerste op de markt.

Op 7 november 2010 19:37:35 schreef Oane:
Ach ja zo zit ik hier ook nog met een minidisk deck, minidisk autoradio en een draagbaar apparaat.

Werkt nog maar je hebt er ook weinig meer aan.

Neemt toch niet weg dat er in de professionele wereld nog erg veel met minidisc wordt gewerkt. Gebruik het zelf ook heel veel, onverwoestbaar systeem!

De computer heeft dat allemaal vervangen.

Henry S.

Moderator

Op 6 november 2010 19:13:58 schreef Oane:
[...]

ROE of RDE staat erop met een vierkantje eromheen.

Eronder staat R8 EKR

Oei, die zijn onbetrouwbaar. Tip voor bij een volgend probleem.

Op 6 november 2010 18:43:37 schreef GJ_:
[...]Klopt, dat wou Philips niet.

Maar dat is echt geen hoofdoorzaak, eerder een opgeblazen verhaal. De beeldkwaliteit was ook helemaal niet zo superieur als velen denken, alleen in het begin, later werd dat keihard achterhaald door VHS en Betamax.
Exclusief de stoorstrepen, maar extra kosten voor DTF was de meeste consumenten het niet waard, reparaties waren ook duurder.

In de VS had V2000 ook totaal geen meerwaarde tov VHS en Betamax vanwege NTSC.

73's de PA2HS - ik ben een radiohead, De 2019 CO labvoeding.

Zoals ik al zij de japanners kwamen met een recorder die 1000 gulden goedkoper was en heel bleef.Het betamax systeem had de beste beeldkwaliteit.Je kon toen een service contract van 5 jaar op een V2000 recorder afsluiten echter de videokop was hier van uitgesloten
bij vervanging kreeg je dan wel een korting maar kostte toch nog een klein vermogen.

zorg dat je nooit maar dan echt nooit wat met ziggo internet en /of telefonie te maken krijgt !!

ik heb jaren geleden een sony betamax gehad en die gaf met z'n 22 jaar beter beeld als een recente vhs recorder. maar de v2000 had nog geen glasferriet koppen , wat de vhs al snel wel had . een v2000 op stilstaand beeld zetten was erg slecht voor de koppen , maar het loopwerk was toch al erg ingewikkeld , er zaten 6 motoren in en vaak ook nog 2 relais , dat had een vhs ook niet , merendeels zaten er 3 motoren in .

de eerdere philips vhs bakken uit 84' hadden ook een erg traag loopwerk , toen kwam het philips loopwerk met het 300 graden bandrijgmechanisme wat nog trager was . toen de turbodrive die was erg snel maar een frotloopwerk kwa mechanica .

de oude matchline bakken waren ook van panasonic en hadden nog een rubber tussenwiel wat verouderde , dat had philips vrijwel altijd al als een tandwiel uitgevoerd wat ook nooit slipte .

waar rook was, werkt nu iets niet meer
maartenbakker

Special Member

Het echo-deck uit de eerste VHS-generaties was in mijn herinnering toch redelijk vlot, dus dat viel mee. Wel zaten er wat kwetsbare punten in, maar ook die vond ik wel meevallen. Het charly-deck (het U-loading geval waar je het over hebt) was inderdaad vrij traag, maar wel sneller dan het G-deck van Panasonic, dat was echt niet vooruit te branden (ook nog in een paar modellen van Philips gebruikt, misschien dat je daaraan dacht?). Reparatie van de charly was echter vervelend en tijdrovend en de degelijkheid en geluidsproductie waren pas na zo'n 40 a 50 revisies echt in orde.

Het turbo-deck viel mechanisch heel erg mee qua degelijkheid, en als er wat stuk was kon je dat ook doodsimpel vervangen of repareren. Daar was echt heel goed over nagedacht en heb ik bij geen enkel ander deck van welk merk dan ook zo gezien. In 2002 toen het er na 10 jaar trouwe dienst uitvloog, was het verreweg het beste consumentendeck dat je kon vinden. Bij introductie in 1992 zat het mijnsinziens ook al bij de betere helft.

De oude matchline bak waar je het over hebt zal de VR6920 zijn geweest, inderdaad een volledige Panasonic machine (NV-850), de eerste hifi-stereo van Philips. Het echo-deck dat Philips in die jaren in de eigen machines monteerde en ook in de directe opvolger van bovengenoemd Panasonicmodel, de Matchline VR6860, had trouwens ook een rubberen tussenwiel. Voor Philips was dat eens maar nooit weer, alle latere decks (charly en turbo) hadden inderdaad tandwielen en ook Philips V2000 machines hebben nooit rubber gekend op die plek (altijd 2 motoren). Om weer een beetje terug te keren naar het topic, vraag ik me af of Grundig V2000 machines daar ook altijd twee motoren hadden zitten. Ik denk het wel, en zal dat ook nog nazoeken.

www.deficientie.nl | "The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."

yep de torbodrive mechanismes waren het eerste voorzien in de vr331 meen ik , die heb ik ook zat gehad van de vuilstort . allemaal met het wormwiel stuk of de capstanroller . dit loopwerk kwam ook nog uit belgie , maar je hebt gelijk dat de onderdelen makkelijk te vervangen waren , het wormwiel was te vervangen zonder de loader los te halen en de capstanrol ook .

het g deck was dat het deck uit ~1984 met het losse tussenwiel met rubberbandje nog ? dat was idd erg traag .

het charly deck is wel sneller te maken , ik heb slechte apparaten eens getest op een dc spanning voor het motortje van de mechaniek ( met het messing vliegwiel ) en die liep op 25 volt veel sneller , maar of het lang meeging zo .... het inrijgen ging vlot , heb zo'n deck gekregen onlangs zal er eens mee spelen :)

waar rook was, werkt nu iets niet meer

Gezien de enorme aantallen van de turbo drive en de vele gerelabelde versie's vielen de problemen erorm mee.
De rubber rol en het wormwiel en hoogst uitzonderlijk dat het"wiebertje" aan de onderzijde waren zo herkenbaar dat het eenvoudig repareren was.

Nu is daar het kopschoonmaak wieltje bij gekomen dat inmiddels de koppen vuil maakt ipv schoon.

Ook het charly deck was toch relatief eenvoudig te repareren als je maar wist hoe, een drukrol vervangen duurde niet langer dan bij een turbodeck.
Maar als je de bovenplaat durfde te verwijderen had je wel even werk voor alles weer op zijn plaats zat, ook de geluidsproduktie bij de eerste versie's was tijdens inrijgen geen "kwaliteits"geluid.(laten we zeggen dat we er aan moesten wennen).

[quoteOm weer een beetje terug te keren naar het topic, vraag ik me af of Grundig V2000 machines daar ook altijd twee motoren hadden zitten. Ik denk het wel, en zal dat ook nog nazoeken.[/quote]

Ja klopt , 2 wikkelmotoren.

Zat nog een motor in voor het laden van de cassette , deze zorgt ook voor het uitrijgen van de band.

Dit gebeurd op de G manier als ik het goed heb.

Verder een motor voor de capstan en een voor de koppentrommel.

Wel erg leuk om zo een ding weer aan de praat te krijgen.
Het is ook een beetje nostalgie natuurlijk, mijn ouders hadden vroeger bijna hetzelfde type als de grundig 2000a mono, maar dan de stereo uitvoering.

Dat ding is letterlijk helemaal opgebruikt.
Tekenfilms, soaps opnemen, je kent het wel.

Er zitten trouwens best wel veel dikke ic's in. Eentje staat op van Intel '82.

Klokje blijft ook weer doorlopen na afschakelen van de spanning.

Ik zal de grote elco's allemaal eens onder de loep nemen.
Ik las op deze site dat RS components wel goede condensatoren heeft?
Misschien weet iemand nog een ander goed adres?

Fordman
bprosman

Golden Member

Hele goede ervaringen met deze shop :

https://www.elko-verkauf.de/en.html

Groeten, Bram

De jongere generatie loopt veel te vaak zijn PIC achterna.