geluid door kabel

ik denk dat ik vroeger op school eens geleerd had dat als ik een battery neem een micro en een box neem dat als je dat aan een kabel sluit dat je dan hoort wat er gezegt word door de box.ik zou namelijk dat willen maken voor in plaats van een echte intercom te gebruiken op mijn motor.is dat mogelijk en kan er iemand mij aan de hand van een schema uitleggen hoe dat eigenlijk werkt?
dank u

Ja hoor dat kan, maar niet met gewone kleine microfoons, dan moet er een versterker tussen. Met ouderwetse telefoontoestel microfoons (die grote schijven) gaat het goed! Het werkt heel simpel trouwens, gewoon het draadje doorlussen. De batterij heeft twee contacten, de microfoon en de speaker ook, dus overal gaat de stroom doorheen. Vergeet geen schakelaar anders is de accu straks leeg!

Kom eens langs bij RevSpace of één van de andere spaces!

Hoi,

als je een koolstofmicrofoon gebruikt, dan (als ik het goed heb) werkt deze als soort variable weerstand op het geluid. Als je deze dan in serie zet met een speaker, zou er misschien geluid uit komen (nooit geprobeerd).

Dus + naar MIC naar SPEAKER naar -

geluidskwaliteit zal iig niet erg goed zijn, volume ook niet, beter is het om een simpele micorfoonversterker te maken, zoals op deze site te vinden:

http://www.circuitsonline.net/circuits/view/9

achter deze microfoon versterker nog een eind versterker voor het speakertje/box:

http://www.circuitsonline.net/circuits/view/4

Weet niet hoevele ervaring je hebt in het bouwen van zulk soort dingen?

Succes iig!

PaWoN