cd modificatie

Ik ben bezig mijn cd-spelers met een externe controller aan te sturen(wel met een draadje), een werkt op dit moment geheel zou als ik zou willen. Maar de andere bevat een draaiknop voor de nummerkeuze, en het is, voor mij althans, vrij lastig om deze te ontcijferen. Nou heb ik een schema opgevraagt bij Sony, daar staat in dat het gewone maakcontactjes zouden zijn, maar aansluiten van momentschakelaartjes geeft geen effect:

Http://www.angelfire.com/co4/sybrand/images/cd.JPG

De schakelaar waar het omgaat is roodomlijnt. Dit is dus een draaischakelaar waarbij de ene kant op nummer vooruit is en de ander kant op een nummer terug is. pootjes nummero 4,5 zijn samen voor een tevens ingebouwde drukschakelaar, die bij doorverbinden met een momentschakelaar wel werkt!

zouden jullie mij kunnen vertellen hoe deze schakelaar zou kunnen werken, en hoe ik dus zou moeten aansluiten wil ik hiermee uit de voeten kunnen.

Alvast bedankt

Sybrand

hoi sybrand

dit is zoals je kan lezen een rotary encoder. en die is niet zomaar te vervangen voor drukschakelaartjes helaas. je zou er nog een paralel aan kunnen hangen maar of dat goed gaat durf ik je niet te zeggen. je kan als dat niet gaat, een relais er tussen kunnen zetten dat als je op afstand je cd speler wil bedienen. hij die in de cd speler afkoppeld en de ander doorverbind.

grt alrik

de meeste problemen los je op door er geen probleem van te maken.. de rest heeft alleen wat tijd nodig

Zo te zien heeft het ding 2 functies: drukken en draaien.

Het draaien zijn of 2 switches waarvan de ene direction en de andere puls aangeeft, of het zijn er 2 die bij elke 'klik' na elkaar geschakeld worden. De volgorde bepaalt de richting.

Zorg dat je NOOIT, NOOIT, NOOIT wat met Versatel Tele2 te maken krijgt!

bedankt voor de antwoorden... het is dus niet mogelijk om gewoon simpel door middel van drukknopjes deze schakelaar de verlengen... Maar is het niet mogelijk om het systeem na te bootsen?

nog even een vraagje...

IK heb ondertussen besloten er zo'n zelfde parallel aan te gaan hangen (kan dat), en zou ik deze ook bij een lokale dealer kunnen krijgen? ik heb bestelnummer van Sony wel... maar ik betaal 6 euro voor het ding en ook nog eens 6 euro voor verzenden, vind ik beetje veel...

Ik heb wel vaker md spelers omgebouwd voor faderstart en zo. Bij de eerste generaties wilde dat niet zo lekker, dus toen gebruikte ik gewoon een afstandbediening. Ik zag op je schema dat die cd speler een IR ingang heeft. Gewoon een oude sony AB verbouwen. In principe kun je de led in de AB gewoon hard aan de IR ontvanger solderen, maar je kan de led natuurlijk ook gewoon aan een kabeltje vlak bij de ontvanger plakken. Dan hoef je ook maar 1 gaatje in de behuizing van de CD speler te boren (of je gebruikt een luchtspleetje).