Een eerste robot

Bedankt Lucky Luke en borroz.

Ik ben online wezen kijken voor Arduino. Zo heb ik om te beginnen het programma gedownload en de taal bekeken. Nu wil zou ik iets willen kopen om het programmeergedeelte 'in het object te stoppen' wat ik wil gaan maken.
Dingen die ik zelf zou willen weten hoe ik het moet doen:
- Wieltjes activeren + draaien: Wat moet ik hiervoor hebben, en hoe zou ik dit in Arduino kunnen doen?
- Wat moet ik precies hebben om alles mee te beginnen? Als ik Arduino schrijf, waar 'plaats' ik dat in?
- Hoe zou ik kunnen doen dat je met een afstandsbediening dingen kan besturen. Of is dit nog sterk af te raden als beginner?

Mijn grootste probleem is nu dat ik geen idee heb hoe ik bijvoorbeeld een led lampje kan aansluiten? Waar moet ik dit doen en waarmee?
Ook weet ik niet hoe ik dan bijvoorbeeld wielen kan activeren.

Ik heb om eerlijk te zijn liever geen kit (tenzij alles hier al is inbegrepen en ik het wel zelf moet in elkaar zetten op de manier hoe ik dat wil), omdat ik graag de basis van het activeren van verschillende dingen wil weten.

1. Wat heb je nodig ?

- Robot chassis: http://www.pololu.com/catalog/product/2505
- Motoren: http://www.pololu.com/catalog/product/2361
- Wat sensoren: http://www.pololu.com/catalog/product/1419 (lijnsensor) + http://www.pololu.com/catalog/product/136 (afstandssensor)
- Een arduino: http://www.pololu.com/catalog/product/2191
- 4 AA batterijen (eventueel oplaadbare): http://www.pololu.com/catalog/product/1003

2. Wat betreft software: Ga naar http://arduino.cc en download de Arduino IDE onder de tab download. Verder bevat de site alle uitleg over beschikbare libraries, functies, referenties,... . Daarnaast vind je op de website van Pololu meer dan genoeg informatie om te starten met assembleren van je robot (sumo) tot het schrijven van software. Ook zijn er tal van libraries beschikbaar waarmee je de motoren kan aansturen, sensoren kan uitlezen en veel meer. Blijf niet hopeloos rond zoeken en vragen stellen maak een keuze wat je wil kopen en begin er aan. Al doende leert men en naar verloop van tijd kan je extra zaken toevoegen of met wat moeilijkere zaken experimenteren,...

Hallo allemaal,
Ik heb zelf een site over robots maken (zie mijn signature ;) ).
Misschien kun je daar iets vinden...?
Succes alvast :) .

http://www.pipro.nl - Leer robots maken, lees leuke feitjes, download gratis software en krijg handige computertips. Alles is zo simpel mogelijk uitgelegd - voor 10 jaar en ouder!