Pi Zero aan/uitschakelen met een Arduino

Als ze echt zijn, dan kan het best kloppen. Bij een respectabele leverancier kosten ze ongeveer evenveel, maar dan alleen als je er 3000 koopt.

En dat is wat ze in china heel goedkoop doen: Opsplitsen en goedkoop versturen.

Dus... het gevaar is vooral dat iemand in china 0.1 cent onderdelen voor deze fetjes heeft herlabeld. MWah. Als je ze gewoon via aliexpress of Ebay koopt heb je je kopersbescherming en moet je ze maar binnen de tijd die er voor staat testen.

1) Dat ze "kort meegaan" als ze "ongeveer doen wat ze beloven" is onzin. Wel gewoon even 1A (of de helft) er doorheenjagen en de spanningsval meten. Je moet dan de RDSON kunnen uitrekenen. Is dat conform het datasheet zijn ze gewoon goed.

2) De vermogens die betrokken zijn bij dit project zijn klein. Brand krijg je niet zomaar. Als de mosfet kapot gaat, dan blijft de raspberry pi aan en wil niet meer uit. Jammerdan. Het is niet dat dan je heated bed aanblijft o.i.d.

3) Idem, als de mosfet kapotgaat blijft je raspberry aan. Of als ie op een andere manier kapotgaat, dan gaat de raspberry uit. De kans op gevolgschade is minmaal.

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/