Weet iemand iets van deze dit controllerboard?

Bij je er zelf al wat verder mee gekomen?

Nee, ik moet 'm nog aan mijn STLink hangen, wanneer ik meer weet post ik het hier.

@maartenbakker

Buiten deze tape staan er geen markeringen of nummertjes op.

It's the rule that you live by and die for It's the one thing you can't deny Even though you don't know what the price is. It is justified.

In die jumo's ben ik misschien wel geinteresseerd. Waren het losse kastjes? Zo ja: welk type?
Je email is niet publiek dus kan je niet emailen.

PINS zit inderdaad op de campus EHV, zo ver ik weet maken die normaal zelf geen echte producten alleen maar proof of concept spul?

1-st law of Henri: De wet van behoud van ellende. 2-nd law of Henri: Ellende komt nooit alleen.

Hoi Henri,

Mijn e-mailadres is nu wel publiek... (jaren geleden hier al een account op aangemaakt; weet niet waarom die niet publiek was...).

Het gaat om: Jumo ecoTrans Lf 01
Ziet er een beetje uit als een dinrail 1 fase installatieautomaat.

Van de 4 wil ik er graag 1 houden; Ik weet niet zeker of ik hem kan gebruiken om op een of andere manier de Ph waarde te meten? In dat geval ga ik hem misschien nog gebruiken om van het water in mijn regentank de kwaliteit te kunnen meten.
De andere 3 mogen dus weg.

Laat maar even weten...

Waren wel veel kastjes dan (minstens 10) voor een POC ;-) BTW: Ik heb na veel zoekwerk naar WTS40 wat foto's gevonden van waterzuiverings-installaties waarin deze kastjes in gebruik lijken te zijn, samen met een zelfde type kast met controlelampjes en drukschakelaars.

[Bericht gewijzigd door HansN op maandag 18 december 2017 22:25:06 (15%)

H.E. van Neck

Ik had dit plaatje gevonden op Slideplayer, staat Aquaver bij.

Aquaver is a cleantech company headquartered in Voorburg, Netherlands, with offices at the High Tech Campus Eindhoven. Aquaver is acknowledged to be the first company worldwide to develop commercial systems based on membrane distillation, a novel technology for water treatment.

It's the rule that you live by and die for It's the one thing you can't deny Even though you don't know what the price is. It is justified.

Even een hele korte update:

Ik heb de st-link binnen en aangesloten op de vermoedde j-tag connector.
STM32 st-link utility herkende meteen de processor en en 1MB Flash.

Echter wat ik met deze tool precies zou moeten kunnen is me nu nog niet duidelijk. Ik kan wel de processor flash erasen... Dus zou programmeren volgens mij ook moeten gaan.

Hetgeen hij nu uitleest (uiteraard vóór erase...) lijkt mij niet op programma code en waarom leest st-link utility adres 0x08000000 en verder uit? Dit stuk geheugen is in ieder geval leeg.
ST-Link zou ook iets moeten kunnen met een "externe loader" maar daar staat mijn flash-chip niet tussen.

Vooralsnog ga ik binnenkort eens kijken of ik er RTOS op kan gaan zetten, zoals Roland van Leusden voorstelde:

STM32F4 – Deploy FreeRTOS Embedded OS in under 10 seconds!

H.E. van Neck

Voor deze processoren heb je een "Datasheet" en een "reference manual". De reference manual beschrijft een grotere variatie aan processoren dan de datasheet. De datasheet heeft dingen als pinout, memory map en electrical characteristics. De reference manual dingen als IO module beschrijvingen.

In de memory map kan je zien dat op 0x08000000 het ingebouwde flash begint. Als dat 1Mb lang is, dan eindigt dat op 0x08100000.

wat de chip je stuurt als z'n flash voor uitlezen beschermd is, dat weet ik niet.

Het ding heeft diverse boot mogelijkheden. Uit m'n hoofd: boot-from-internal-flash, boot-from-sram en boot-to-bootloader.

Dit wordt door de "BOOTx" pinnen bepaald (x=0/1).

Omdat bij opstarten er niet van uitgegaan kan worden dat de SRAM data bevat, moet je buiten het lab voor "bootloader" of "boot-from-flash" kiezen. Als de flash echt leeg is, dan zouden ze iets met de bootloader moeten doen. Raar.

D'r zijn zogenaamde "option bytes". Daarin is opgegeven of de boel tegen lezen bechermd is. Die zou je altijd moeten kunnen uitlezen.

P.S. Met het gegeven screenshot is 100% zeker de flash leeg of niet uit te lezen: 0x08000000 bevat het STACK adres wat bij opstarten gebruikt moet worden, 0x08000004 bevat de program counter waar begonnen moet worden. 0xffffffff kan voor allebij niet.

[Bericht gewijzigd door rew op donderdag 21 december 2017 08:37:16 (11%)

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/

Op 21 december 2017 00:19:28 schreef HansN:
Even een hele korte update:

Ik heb de st-link binnen en aangesloten op de vermoedde j-tag connector.
STM32 st-link utility herkende meteen de processor en en 1MB Flash.

Dat is al een goed begin. Wat wil je als toolchain ofwel IDE gaan gebruiken?

Wat je ook kunt doen is het CubeMX tool downloaden. Daarme knutsel je zo een project in elkaar. Samen met de AC6 eclipse suite weleenswaar.
Ik heb dat eens tot op de bodem uitgezocht wat je precies moet doen om een minimale set te krijgen.

[Bericht gewijzigd door henri62 op donderdag 21 december 2017 19:00:55 (26%)

1-st law of Henri: De wet van behoud van ellende. 2-nd law of Henri: Ellende komt nooit alleen.

Voor een "enkel" project is dat cube gedoe prima spul. Maar het ontwerp deugt niet.

D'r zitten grappen in als: clicketyclick... hier is je opstart file.

Dan zit daar code in om b.v. je clock te initializeren. In plaats van dat je een library functie mag aanroepen die de clock voor je regelt, genereert dat ding de code voor je. En dan staat er ergens:

code:

if (timeout) // insert your code here for error situation: clock does not start. 

Dat kan je dan al dan niet doen, maar bij een upgrade van de cubemx software waarbij er een verbetering aan deze opstartroutine is, dan moet je dus overnieuw beginnen met het invoegen van je code. Veel beter was het geweest om

code:

error = initialize_clock (how-i-want-it); 

aan te bieden. De functie-interface kan je upgraden (nieuwe define voor een andere klokmode toevoegen) zonder dat bestaande code aangepast hoeft te worden. De gebruiker kan de error code negeren, net als de gebruiker van cubemx die dat opstartfile niet goed bestudeert. (echt, die klok doet het vrijwel altijd).

Ik ben geen grote voorstander van die software. Ik gebruik Chibios, maar daar zitten eerlijkgezegd ook ontwerpfouten in.

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/

Klopt, CubeMX is niet alles en de HAL functies ronduit een klein drama: barst van de fouten.

Maar om snel iets aan de praat te krijgen werkt het wel.

Verder wat overschrijven van code betreft: En staan in de code comment-blocks waartussen je je eigen code neer MOET zetten wil je het niet kwijtraken.

Soms zit er nog code ergens in de weg en dan ontkom je er niet aan en stukje aan te passen wat je weer kwijt bent na her-generatie van de code. Kwestie van effe documenteren en later weer aanpassen. Of een conditioneel pre-build patch script maken.

De laatste versies van de software zijn al een stuk beter als de oude.

Kwa ontwerp had men beter stub functies kunnen maken waar je je eigen hooks in hangt. Desnoods de code includen in de file waar ze gebruikt worden zodat de compiler lege functies wegcompileerd. Dan bereik je precies hetzelfde.

1-st law of Henri: De wet van behoud van ellende. 2-nd law of Henri: Ellende komt nooit alleen.

Precies! In 5 minuten hebben we met mekaar 3 verschillende manieren bedacht om het beter te doen. Zo is het met software. Je moet eerst een paar minuten rustig op de bank gaan zitten voordat je begint met typen.

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/