Dimmer via PLC

Beste forumleden,

Via deze website heb ik een schema gedownload om een 0-10 volt dimmer te sturen via een PLC. Deze schakeling in de Logosoft werkt prima maar ik zou er graag een optie aan toe willen voegen maar daar kom ik niet echt uit.

Het doel is om dimmers te bedienen via het touchscreen van de inbraakinstallatie. Via 1 knop op het touchscreen kan ik een input van de PLC aansturen. Dit kan zowel handmatig als via een beschikbare interne klok uit het alarm.

Nu ben ik op zoek naar de mogelijkheid een 2e input op de PLC de gebruiken om de verlichting direct naar 100% te sturen. Via deze input kan ik de aangesloten verlichting op 100% laten branden bij een inbraakalarm.Zolang input 2 actief is moet de verlichting op 100% staan en als het kan daarna terugkeren naar de eerder ingestelde waarde.

Ik heb onderstaand schema van deze site gehaald. Omdat de minimale pulstijd van het alarmsysteem 1 sec. is heb ik B001 aangepast naar 1.5 sec.

Mocht iemand een idee hebben en dit met mij willen delen heel graag!

Groet Tim

LogoDimmer_CO.lsc

Security specialist.

Hier heb je een versie waarbij het alarmsignaal altijd voorrang heeft.

Als de dimmer op bv 50% staat en het alarm gaat aan, dan schakelt de verlichting naar 100% tot het alarm weg is, dan wordt de oude toestand terug aangenomen.

edit: de tekst die bij de MUX staat is enkel geldig voor versie1

[Bericht gewijzigd door MGP op 5 februari 2018 19:07:08 (13%)]

LDmicro user.

Beste MGP,

Ik was ook al aan het rommelen met de MUX en een extra ingang, maar daar kreeg ik het niet mee voor elkaar. Jij wel, hartelijk dank voor je hulp!!!

Security specialist.

Ja, die MUX is een heel handig ding.
Dat programma heb ik destijds gemaakt vandaar dat ik erop inpikte.

LDmicro user.

Ik ben er heel blij mee eindelijk alle losse installaties vervangen door 1 nieuwe. Nu hebben we domotica apart en alarm apart met de PLC's word het 1 alarmsysteem met alles via 1 scherm! #happy!

Security specialist.