Schema microfoonmixer

Tot nu toe zijn alle pogingen mislukt om een schema te bemachtigen van de microfoonmixer van SHURE, model SCM810 (E).
Shure zegt dat ze de schema's niet mogen geven en dat het apparaat maar naar Duitsland moet worden opgestuurd. Dat is voor de klant een gepasseerd station. Het apparaat kwam via de dealer retour met dezelfde klachten.
Het apparaat is voorzien van SMD techniek op een dubbelzijdig doorgemetalliseerde print. Dat maakt het erg lastig om de schakelingen zonder schema's te doorgronden.
Het probleem in de mixers (het zijn er twee) is vrij eenvoudig, maar zonder schema's moeilijk op te lossen binnen een redelijk tijdsbestek.
Wie heeft toevallig wel het schema, of weet het ergens te downloaden. Een blokschema of gebruiksaanwijzing is niet genoeg voor de reparatie.

De klant heeft het helemaal gehad met Shure en de toestellen, die meer dan 1000 Euro hebben gekost, dreigen nu in de kliko te verdwijnen.
Wat zou de strategie van sommige fabrikanten zijn om geen schema's te geven? Ze besparen een zeer kleine moeite, maar raken wel het vertrouwen van een klant kwijt, doordat zijn materiaal niet gerepareerd wordt.
Spionage of plagiaat hou je er niet mee tegen. Als het echt belangrijk is voor een concurrent, dan komt die er via back-engineering echt wel achter hoe de zaak ineen steekt.

mel

Golden Member

Dat is typisch Amerikaanse policy. Ze willen gewoon dat je het ding opstuurt.
Er zijn meer Amerikaanse shit dingen en fabrieken die zo werken..
Ramsey kan er ook een houtje van..

u=ir betekent niet :U bent ingenieur..