Weet je zeker dat het aan de machine ligt?
Ik bak ook regelmatig brood met een broodbakmachien.
Heb geleerd dat er een grote variatie in broodbakmeel is.
Meestal gebruik ik van Aldi of Lidl. Maar dat is geen garantie.
Volkoren, frans, wit, ..., het maakt allemaal verschil.
Vooral het gistgehalte (het rijsvermogen) varieert enorm.
Meel wat eerst goed beviel kan bij de volgende aankoop ineens totaal anders reageren.
Als het heel erg rijst kan het brood tegen de deksel aan komen, en dan kan daar geen warmte bij en krijg je het dus niet bruin.
Remedie: minder meel+water. Bak dan dus een kleiner broodje op bv 80% of 90% van de gebruikelijke gewichtshoeveelheid.
Kortom: je moet leren omgaan met meel en broodbakkunst. Geef niet zomaar je machien de schuld.
(EDIT:)
Ik gebruik nu een BM55. Had eerder een 'dikkere'. Hoewel de kuipjes compatibel zijn is die van de BM55 kleiner kwa inhoud.
Over de BM35. https://www.gebruikershandleiding.com/Inventum-BM-35/handleiding-5-506… Daar staat de vraag:
De type wordt verkocht als 600 900 en 1100 gram grootte. Ik heb een tweede hands gekocht en weet niet welke grootte deze machine is. kan iemand me vertellen hoe ik dit kan zien?
Het maakt natuurlijk voor bakken bij dezelfde procestijd erg uit met welke kuipmaat je werkt. Als je de machine al eerder opgelapt hebt is er misschien een andere kuipmaat in gekomen?