Op 5 december 2019 20:02:55 schreef grotedikken:
[...]Ik moet je helaas tegenspreken. Ik heb zonet een jeneverglaasje water naast eentje met olijfolie in de maggie gezet gedurende 1 minuut op 800W. Het water was al goed heet, de olie was niet eens merkbaar lauw..
En een klontje Solo bakmargarine op een bordje naast een kop water smelt evenmin terwijl het water in het kopje kookt na 2 min.
[...]
Je hebt gelijk - het dipoolmoment van het H2O molecuul is de verwarmende factor. Koolwaterstof moleculen hebben nauwelijks een dipoolmoment.
Het is niet duidelijk wat je meetmethode precies was, maar zo kun je de afgelezen waarde niet direct linken aan de absolute waarde van het uitgestraalde vermogen van een bron. Enkel met een spectrumanalyser en een antenne kun je geen eirp meten.
Dat suggereer ik ook nergens.
Ik heb beschreven hoe en wat ik gemeten heb.
Eerlijk gezegd , ik zou mijn hp spectrumanalyser ter waarde van een mooie gezinswagen niet aan iemand uitgeleend hebben die hem zonder externe attenuator aan een antenne hangt en daarmee in de spleet van een magnetronoven gaat snuffelen.
Denk je nou echt dat dat ding in bruikleen meegegeven wordt aan iemand die niet weet hoe hij er mee om moet gaan?
Het (huur) apparaat was overigens splinternieuw toen ik 'm kreeg - na afloop van het project was ie uiterlijk helemaal afgeleefd en nog 100% in orde. Ik heb 'm destijds gebruikt om een landelijk pocsag netwerk te commissioneren en te troubleshooten.