Indoor locatiebepaling

Op 31 december 2019 13:46:32 schreef SparkyGSX:
Daarbij is mij niet duidelijk of die Xyloband een systeem heeft om de positie te bepalen, of dat elke band simpelweg een adres heeft of toegewezen is aan een rij en kolom in zo'n stadion. Dat zou wel verklaren waarom de bandjes al op de stoelen gehangen zijn, en niet bij binnenkomst uitgereikt worden.

Die bandjes worden op voorhand geprogrammeerd, positiebepaling is niet te doen met zoveel mensen zo dicht op elkaar in zo'n stadion.

Is ook makkelijker om ze in bulk op voorhand te programmeren via HF.

edit: hier kun je het schema zien van zo'n armband.

Video van de inhoud https://www.youtube.com/watch?v=pfEaH0a8T54&feature=youtu.be

LDmicro user.

Op 31 december 2019 11:18:00 schreef Astone:
dat met een of meerdere camera's analyseren en vervolgens de locaties van alle clients broadcasten via RF. Leuk leuk, thnx :)

Haha! dat van IR flitsjes had ik nog niet bedacht! Die zal je vooral in het rood-kanaal zien, zeker als je de noir versie koopt (maar vast ook zonder!).

kennelijk snap ik niet waar je mee bezig bent: Kennelijk moeten de modules ZELF weten waar ze zijn. Ik dacht dat de "wal-installatie" te weten moet kunnen komen waar alle mobiele modules zijn, en dan kan je via RF iets doen als: "module 1234 Rood!" "module 1235 blauw!"... Dat is wat ik gedacht had. Maar wat jij wil, dat kan ook.

Als het er veel worden en je wel erg veel pixels moet analyseren, ga je dingen doen als: "modules met onderste 3 idbits 010, stuur ident!". Als je dat generaliseert tot: "als je id modulo N tussen X en Y zit, stuur ident!", dan kan je vanaf de wal de load op je locatie-bepaling-computers bepalen.

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/

Op 31 december 2019 09:41:27 schreef Astone:
Hartelijk dank voor alle suggesties. Jullie zitten er inderdaad niet ver naast qua toepassing ;) Ik ga eens wat experimenten doen en ik zal laten weten wat het geworden is, of als ik nog wat input kan gebruiken.

Ik zocht eigenlijk vooral iemand die het leuk vindt om dit samen te gaan ontwikkelen de komende maanden en die er meer verstand van heeft dan ik ;) Mocht iemand daar interesse in hebben...

EDIT: ik ben te bereiken via e-mail (zie profiel-pagina)
https://www.circuitsonline.net/forum/user/69237

Lijkt een beetje op een project waar ik een keer aan heb ontwikkelt: https://www.youtube.com/watch?v=Bv0SiX_yzws

Dit moest via RF aangestuurd worden om mee te pulsen met de muziek. Of eigenlijk moest die 'geactiveerd' worden ("when the DJ cranks it up!!"). Daarvoor was het gewoon een 'domme' lamp.

Was best een leuk idee en had maar 3 a 4 euro per unit mogen kosten. Dat werd hem niet in deze kleine oplage.

Lambiek

Special Member

De bedoeling is dit toch?

Je zou dat via IR kunnen doen of via een ander data zendertje. Als je in de buurt komt van de zender die bepaalde data uitzend met een X kleur dan verandert de kleur van bijv. groen naar rood, of geel naar blauw, enz.

Als je haar maar goed zit, GROETEN LAMBIEK.