Grundig RT40 geen stereo

Dan loopt er dus de normale stroom. Heb je een verkeerd lampje erin zitten misschien? Moet 6V 0,05A zijn.

Je hebt gelijk, er zit een 6v 0.2A in. Zal morgen een ander gaan kopen, ik hou je op de hoogte.

Bedankt.

Koen

Als het relais opnieuw tikt dan is de decoder weer in orde. dat het lampje niet brand is gewoon omdat het een te "zwaar" type is. relais krijgt wat meer spanning, lampje wat minder.

C519 zal zwaar aan de lek zijn, waardoor de Nand niet meer omslaat.

Dat je 75µF meet is een indicatie daarvan. uiteraard is die C niet echt 75µF geworden. met een brugmeting ga je veel minder capaciteit meten, maar universele metertjes laten zich algauw vangen door randeffecten. Dus of je nu te weinig of teveel meet, beiden wijzen op een probleem met betreffende condensator.

Dag Kris,

bedankt voor je uitleg.
Ik heb een vintage capaciteitsmeter BK-precision 830, jaren geleden op de kop kunnen tikken van een electronicaspecialist die met pensioen ging, meet heel goed, soms vergelijk ik nieuwe C's en elco's, en het klopt op enkele %en na.

Morgen lampje kopen bij gotron......

Ben benieuwd.

Koen

RAAF12

Golden Member

Een ouderwets achterlichtlampje van een fiets is ook 6V 50mA.

Op 4 juni 2020 18:59:14 schreef KoenLouage:

Ik heb een vintage capaciteitsmeter BK-precision 830, jaren geleden op de kop kunnen tikken van een electronicaspecialist die met pensioen ging, meet heel goed, soms vergelijk ik nieuwe C's en elco's, en het klopt op enkele %en na.

Koen

dat is nu net wat ik bedoel. De BK-precision 830, die intussen al vintage blijkt te zijn maakt niet gebruik van het brug principe maar laad /ontlaad de condensator om de capaciteit te achterhalen. Dat gaat goed, zolang de condensator goed is. Dus nieuwe exemplaren kan je meten. maar eens ze een slechte ESR of lek gaan vertonen beïnvloed dat de meting. Kwam er al achter halfweg jaren 80. kocht toen een lutronmeter volgens hetzelfde principe als de BK. reden was gebruiksgemak: directe aflezing zonder nog aan knoppen te draaien.
Maar bleek algauw dat elcootjes van 10µF nog steeds 10µF aanduiden op de Lutron terwijl de brug nog met moeite 1µF aangaf met slechte ESR. ook mijn stokoude Hansen U47 gaf 1µF..

Dus opletten. Meters op dat principe meten goed als het onderdeel goed is, maar sturen je algauw de verkeerde kant op als het onderdeel afwijkt. Lastig bij herstellingen dus..

Lampje stereo vervangen : nu goede stereo-ontvangst, zo'n 15 zenders.

Bedankt aan allen die meedachten... ;)

In een volgend onderwerp heb ik ook nog een vraag.

Koen