Bosch softline koelvries combinatie

Dag Petra, zou je een foto van het typeplaatje kunnen posten? Zo werkt het niet handig.

Instruction manual? You mean the manufacturers opinion?

IDD laten we maar beginnen met een type, dan duiken we dieper in de materie

Hoi smd,

Zit de sensor in het koel gedeelte waar ook het lampje van de verlichting is?

Goede vraag petra. Mss moet je een foto vh typeplaatje doorsturen dan kunnen we de manual er eens bij halen. Het is maar een idee.

Instruction manual? You mean the manufacturers opinion?

Hopelijk is het type plaatje leesbaar!!!

Dag petra. Bedankt voor de foto. Het is dus een gans ander toestel dan hier gedacht. Aan het typeplaatje te zien (zilver etiket) is dit een vrij oud (en mss de vrij er af laten, 1995) toestel met een gewone thermostaat. Kgv3171nl/02. Vermoedelijk gewoon de thermostaat vervangen. Deze bevindt zich in de koelkast achter de regelknop.

Edit: deze thermostaat is nergens meer vindbaar. Dit zal gezien de leeftijd zijn. Ik zou, indien je het een laatste kans wil geven, het proberen met een VI109. Een goedkope maar niet minder kwaliteit universele thermostaat van ranco met een bereik dat die van de oude het sterkst benadert.Het capilair is langer dus gezien je dit niet mag plooien (dit is de voeldraad aan de thermostaat die gevuld is met een gas waardoor een knik in de leiding de meting verbreekt) ga je ernstig wat handigheid en inventiviteit moeten voorzien.
Veel succes. Indien je een nieuwe zou kopen: Ik kan het niet dikwijls genoeg benadrukken, hoe is de koeltunnel van de kast(keukenmeubel)?

Instruction manual? You mean the manufacturers opinion?

Yep, een koeler uit 1994, thermostaat is er nog wel een Ranco is alternatief met capillair van 80 CM.. Zoi IDD nog een poging wagen.. Niet te veel moeite, anders einde is tenslotte 26 jaar oud!!

@smd: ik loop hier nog niet lang rond en merk een ernstig probleem met gebrek aan duidelijk type mededeling in de verschillende topics. Waarom is het nooit standaard geworden of drg? Scheelt een pak problemen, toch? Hoe zie jij dat hier, ik vermoed dat je al langer hier ervaring hebt?

Instruction manual? You mean the manufacturers opinion?
maartenbakker

Golden Member

Typenummer hoort in de startpost of in de topictitel thuis bij alle topics die over een specifiek apparaat gaan. Het zal ook wel in de FAQ staan, maar ik lees die niet omdat ik het toch wel weet en een incidentele vraagsteller leest hem meestal ook niet omdat die gewoon komt om een vraag te stellen en geen idee heeft dat er grote verschillen kunnen zijn tussen apparaten.

Er is wel eens discussie over gevoerd denk ik, in de rubriek "lieve modjes" maar een apart invulvakje waarmee de poster erop gewezen wordt om een eventueel typenummer in te vullen, heeft de stemming denk ik nooit gehaald.

www.elba-elektro.nl | "The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."

Bedankt voor de reactie. Een typenummer invullen heeft idd geen nut heb ik gemerkt. Wordt toch verkeerd ingevuld. Een foto blijkt the way to go.

Instruction manual? You mean the manufacturers opinion?

Idd ik had geen idee dat het type plaatje in dit geval zo belangrijk zou zijn.De koelvries combinatie staat vrij opgesteld.Ik had zelf niet verwacht dat dit apparaat al op leeftijd zou zijn,ook niet heel energie zuinig dan?
Na wat onderzoek voor een koelkast in een niet geïsoleerde garage kom ik toch bij een Liebherr uit. Deze kan ook onder de 10 graden functioneren.
LG volgens mij niet. Wederom bedankt voor de uitgebreide antwoorden.

Het hangt van het gebruikte systeem af of combi's in de garage kunnen en niet van het merk. Verbruik vind ik altijd een moeilijk argument. Ze maken de mensen allen gek door verbruikbrainwashing. Wel goed voor de verkoop dat wel maar dat groene geweld brengt ook heel wat problemen met zich mee die er vroeger niet waren. Maar 26 jaar is idd wel een stretch. Liebherr is een frigospecialist dus altijd een goede optie.

Instruction manual? You mean the manufacturers opinion?
maartenbakker

Golden Member

Een 26 jaar oude Bosch gaat langer mee dan een 16 jaar oude Bosch, op een gegeven moment is de kwaliteit van de gebruikte leidingen hollend achteruitgegaan zodat ze in modernere types doorroesten.

www.elba-elektro.nl | "The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."

Yep Erik,Misschien een soort van handleiding hier over hoe je een post start, is niet zo gek, net zoals mede forummers aangeeft!

26 jaar, en nu?? naar de rustplaats Petra of een herstel?? Zit een enorm goede en dure compressor onder van Panasonic/Matsushita

Goeie vraag smd. Een vi109 kost iets richting 7 euro dacht ik. 2 kopje koffie tegenwoordig had ik vernomen. LOL

Instruction manual? You mean the manufacturers opinion?

Hoi smd,

Ik denk dat ik voorlopig alleen het koel gedeelte gebruik. Ik vind 26 jaar toch wel een hele leeftijd en daarbij het verbruik is ook niet gering.

Zou wel de vriezer vol hebben, anders is energie verbruik zeker niet gering... Maarja, kast heeft het netjes gedaan verder...