Op 1 oktober 2020 23:23:48 schreef joopv:
Ik heb eens twee splinternieuwe blenders gesloopt doordat ik zelf pindakaas wilde maken. De stroperige massa was niet gezond voor de motor - ze zijn er aan overleden.
Ik denk dat je daar eerder een keukenmachine voor nodig hebt, dan een blender. Vanwege de inschakelduur. De keer dat ik zelf pindakaas maakte is lang geleden, als single-digit-age kind, met een semi-professioneel of professioneel keukenapparaat dat er daadwerkelijk voor bedoeld was. Er ging veel (de helft?) zonnebloemolie bij, desondanks was het de dag erna met een kaasschaaf te schaven. Wel lekker.
Maargoed, dit is niet peanutbuttermakingonline, maar circuitsonline.
Ik heb eens bij een blender het temperatuurzekeringetje vervangen. Het zit wat ingegraven tussen de motorwikkelingen, dus eerst meten want je weet niet zeker of je het weer netjes terug in elkaar krijgt.
Pootjes van temperatuurzekering lang laten, met een platbektang koelen (zekering aan de ene kant, solderen aan de andere kant), en kort solderen aan de uiteinden. Inpakken met krimpkous en/of kaptontape, en goed strak tussen de wikkelingen vastzetten (op de plek van de oude zekering).
Dat is: indien het zekeringetje inderdaad defect is, uiteraard. Stel dat eerst vast,
O.a. Reichelt heeft thermozekeringen. (En farnell en consorten ook, uiteraard)