[BE] Regel Terugdraaiende teller vernietigd door grondwettelijk hof

Dit topic is gesloten

Op 16 januari 2021 12:37:40 schreef deKees:
[...]

Lithium gaat niet de oplossing brengen. Zie https://ambri.com/

Interessant, maar hoe plaats ik dit tussen alle andere nieuwe batterijen die de wereld gaan revolutioneren?

Continu op 500 graden houden lijkt me best wat energie kosten als je NIET elke 2 dagen de accu leegtrekt.

Er is wel wat energie-verlies natuurlijk, maar volgens mij valt dat wel mee. Het gaat om batterijen met de afmetingen van een zee-container, en die kun je redelijk makkelijk isoleren.

Het grote voordeel (tov lithium) is dat ze gemaakt kunnen worden met goedkope materialen, en dat ze niet slijten.

Maar voor thuisgebruik wellicht niet interessant, al komt daar misschien ook een oplossing voor. :)

buckfast_beekeeper

Golden Member

Op 14 januari 2021 16:55:52 schreef john ross:
Aan alle leden van dit forum:

Tengevolge van pas verschenen artikel:
https://m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20210114_95018069

Zitten er hier knappe koppen die het mogelijk achten om een of andere “sturing” te kunnen maken zodat de output op het net gelijk loopt volgens je verbruik en opgewekte elektriciteit van je pv installatie zodat het op het einde van de dag een nul-operatie uitkomt?
Beetje kort door de bocht maar weet niet echt hoe exact te formuleren.

Mvg

Op het einde van de dag, dan snijd je net zo goed in je vingers. Wat gaat er gebeuren? Ze gaan verrekenen hoeveel kWh je aan het net levert. Omdat er dan een grote productie is, soms hoger als het verbruik, gaat die een heel klein bedrag opleveren. Zodra je van het net afneemt gaan ze berekenen hoeveel kWh je afneemt aan de op dat ogenblik geldende hogere prijs.

Zelf verbruiken of minder panelen leggen.

Er gaan ook stemmen op dat je een producent bent van elektriciteit en dat je daar een BTW nummer moet voor nemen. Heb je in 1 keer een bijberoep.

Van Lambiek wordt goede geuze gemaakt.
buckfast_beekeeper

Golden Member

Op 15 januari 2021 17:20:59 schreef big_fat_mama:
Daar gaat het allemaal niet om.

Het gaat erom dat de (Vlaamse) overheid toezeggingen heeft gedaan; op grond van die toezeggingen hebben nogal wat mensen flinke investeringen gedaan, en nu trekt de overheid - gedwongen door de rechtbank - die toezeggingen terug. Waarmee de investeringen op slag verlieslatend worden.

De Vlaamse overheid bekent trouwens schuld, ze is opvallend snel in het aanbieden van een compensatieregeling. Waarvan de details weliswaar nog in te vullen blijven.

Midden 2019 werd de beslissing genomen. Midden 2019 maakte de VREG en federale regering bekend dat de steun illegaal was en dat ze een procedure aanhangig gingen maken bij het grondwettelijk hof. 24/6/2019 maakte de VRT hier al een item over. 28 juli 2020 waarschuwde Test Aankoop dat het een gok was om op die voorwaarden panelen te leggen. Wie het toch deed heeft een lotje in de loterij gekocht en spijtig genoeg niet gewonnen.

Als ik dan in reportages hoor dat er bij zijn die het spijtig vinden dat de PV installatie, om hun zwembad te verwarmen, niet meer gesubsidieerd wordt. Dan kan ik dat niet plaatsen. Moet de gemeenschap opdraaien voor iets wat pure luxe is?

Subsidies zijn trouwens iets wat de markt scheef trekt. Kijk het maar na. Zodra dat isolatie gesubsidieerd wordt, stijgt de prijs. De leverancier pakt gewoon minstens de helft van de subsidie als extra winst.

Van Lambiek wordt goede geuze gemaakt.
big_fat_mama

Zie Paulinha_B

Er gaan ook stemmen op dat je een producent bent van elektriciteit en dat je daar een BTW nummer moet voor nemen.

Het kan wel zijn dat er zo gekrijt wordt, maar dat is dan zever in paxkes. Men kan als handelaar (v/m/?) geklasseerd worden op basis van een bepaalde activiteit; niet echter op basis van de aanwezige infrastructuur.

hoe beter de vraag geschreven, zoveel te meer kans op goed antwoord
GJ_

Moderator

Intussen is het toch al dunne raakvlak met elektronica wel erg ver te zoeken in dit topic.

Dit topic is gesloten