Aankoop oude Nokia E5 uit de UK.

Ik ben van plan mij een 2dehands oude Nokia E5 gsm aan te schaffen (ebay) toch de verkopers bij wie ik zou willen aankopen bevinden zich in de UK en de gsms zijn dan vroeger ook wel gebruikt in de UK.

Mijn vraag hieromtrent is of dit voor enig probleem qua gebruik hier in Belgie, Nederland zou kunnen zorgen ?
Vooreerst de taalkeuze. In Belgie (en Nederland) verkochte gsm's kan je (o.a.) kiezen uit de talen nederlands, duits, engels, frans toch een gsm ooit verkocht in de UK zal mogelijk geen nederlandse taalkeuze hebben. Verder de instellingen van de gsm die maken dat hij hier onbruikbaar zou kunnen zijn. Zo bijvoorbeeld zie ik dat erbij de gsm's vermeld staat : "network Orange" of "network unlocked". Heb de indruk dat ik alléén moet gaan voor de unlocked modellen.

Waarom zo ver zoeken voor de kat in de zak? Hier kun je dat toch ook vinden?

Nou, ik heb al zeer lang gezocht hoor en geen Nokia E5 meer te vinden in Belgie of Nederland. Heb al maanden dagdagelijks gezocht op ebay, 2dehands en marktplaats. Niks te vinden wat "Nokia E5" noemt.
Even extra bijvermelden dat hij wel in nog goede staat hoort te zijn. Maar zelfs dat daarbuiten gelaten : niet meer te vinden.

Aan U om te bewijzen dat ik fout zit.

beslist.nl heeft een spiksplinternieuwe voor slechts 150,- euri's

Bezoek mijn neefjes' site: www.tinuselectronics.nl
maartenbakker

Special Member

Zo te zien is dat telecomweb.eu. Wel een spectaculaire collectie refurbished modellen, zelfs mijn E6 staat er tussen, maar daar heb ik liever een sloper van om de mijne op te knappen, want 169 is wel een beetje gortig.

www.deficientie.nl | "The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."

Ik zou voorlopig maar even helemaal niks in de UK kopen. Niet omdat ie misschien geen Nederlands spreekt, maar omdat het wel eens veel duurder uit kon vallen dan je verwacht nu UK niet meer in de EU is. Het is zo 21% duurder plus inklaringskosten en als ze daar de exportdocumenten verkeerd invullen kon het wel eens vast blijven hangen bij de douane.

Dank voor de snelle en positieve antwoorden toch, en dat is mijn fout ! Ik was vergeten erbij te vermelden dat ik op zoek ben naar een zwarte (zoals op de foto) en ook voor een wat acceptabele prijs en liefst een azerty keyboard maar dat is geen must. Ga je ook alleen maar in Belgie vinden.
Boven pakweg meer dan 50 euro vind ik er over. De op ebay gevonden zien er meestal nog zeer goed uit en de vraagprijs zit in de buurt van een 20 a 30 euro voor meerdere. Dat is aanneembaar.

Wat de links betreft: Die had ik al gevonden.
Met de eerste contact gehad toch had er geen vertrouwen in.
De tweede is een witte. Wel goede prijs.
De derde is zonder foto en daar heb ik mijn bedenkingen dan toch bij (!?) en de vraagprijs is tevens ook veel te duur (149,95 euro).
En ook die van beslist.nl is echt wel te duur.

Ja, inderdaad Kilian, die gevolgen van de brexit, daar zit ik ook mee in gedachten. Maakt de zaak niet bepaald hoopvoller. Kan veel mislopen en inderdaad veel duurder uitvallen dan verwacht.

Even een wat andere weg op : de Nokia E5 die ik nu heb geeft van de ene op de andere moment geen enkel geluid meer. Er is niets abnormaal mee gebeurd (laten vallen bijvoorbeeld). Niet bij sms ontvangst of verzenden, niet bij telefoneren, enz.... .
Ik heb al gereset, batterij verwijderd, alle betreffende instellingen doorgelopen en opnieuw ingeven toch niks mocht helpen.

Als je graag een azerty toetsenbord wilt heb je zeker de Franse markt ook al afgestruind?

Las een verhaal over een jongedame in Engeland die een jas van £200 kocht in Europa en daar kwam van de kant van de bezorgdienst nog £80 bovenop voor btw en kosten. Ze heeft het pakket maar niet aangenomen...

Die reset, was dat terug naar fabrieksinstellingen?

Op 21 januari 2021 21:23:46 schreef Danny G:
Even een wat andere weg op : de Nokia E5 die ik nu heb geeft van de ene op de andere moment geen enkel geluid meer. Er is niets abnormaal mee gebeurd (laten vallen bijvoorbeeld). Niet bij sms ontvangst of verzenden, niet bij telefoneren, enz.... .
Ik heb al gereset, batterij verwijderd, alle betreffende instellingen doorgelopen en opnieuw ingeven toch niks mocht helpen.

Ook getest met een oortje?

Bezoek mijn neefjes' site: www.tinuselectronics.nl

Er zitten 2 lawaaimakers in. 1 vooraan voor tijdens telefoon gesprekken (tegen je oor). En 1 achteraan voor berichtgeving en hands free. Gaan ze alle 2 niet?
Heb je een herstelling overwogen?
De kans bestaat dat het software is en dat vervanging niet helpt maar dat is een gok die het overwegen waard is.

@Kilian : Ook de Franse markt al afgezocht. We geven het niet op :). Dagelijks op zoek. De aanhouder wint nietwaar.
Ik ga de UK versies laten voor wat ze zijn. Te gewaagd.

@ohm pi : Nog niet met een oortje getest. Kan ik eens doen als ik nog terugvind waar dat ligt :( .

@EricN : Geen van beiden gaan nog. Volledige stilte op alle vlakken. Zelf herstellen kan ik niet.

En maar gelijk de vraag lanceren of eventueel iemand hier dat zou zien zitten om proberen te herstellen.
Ik ga ook op zoek naar een gsm,smartphone winkel die deze mogelijk nog voor mij zou willen, kunnen herstellen. Althans, een poging wagen. Heb trouwens nog een exemplaar maar daar valt regelmatig het scherm van uit (zwart) en mogelijk is er nog meer aan de hand. Ergens slecht contact. Het scherm doet het en als je er eens goed tegen tikt bijvoorbeeld is het zwart. Moet dan resetten om het terug in orde te krijgen en dat lukt ook niet altijd. Mogelijk is deze te gebruiken voor onderdelen.

Wat betreft de reset : spanning uit en aan en batterij eruit genomen. Nog niet geprobeerd om terug te gaan naar de fabriekinstellingen. Dat is inderdaad ook nog te proberen !

Gelijk nog een vraagje : ik lees regelmatig de opmerking : "unlocked" . Bedoeld men daarmee het netwerk ? De essentie is dat toch dat ik wat dat betreft goed zit indien dat vermeld staat.

[Bericht gewijzigd door Danny G op 22 januari 2021 19:11:28 (17%)]

Ten eerste: vergeet handel met engeland even. Mijn pakket naar de UK duurde 6 weken, terwijl 6 dagen normaal was. Vrienden en kennissen lopen ook tegen dergelijke problemen aan bij versturen van of naar de UK.

Verder: wat moet je nog met zo'n oud ding? Symbian wordt amper nog ondersteund. Geen tijd in steken zou ik zeggen.
Of is het een hobbyprojectje?
Als het je om het toetsenbord gaat, kan je nog steeds blackberry telefoons krijgen.

Wat unlocked betreft: vroegáh had je telefoons die zo geprogrammeerd waren dat ze alleen op het netwerk van, of met de simkaart van de oorspronkelijke leverancier (het telecombedrijf) werkten.
Als je dan van provider wilde veranderen, dan moest je een nieuwe telefoon kopen. Of naar de zwarte markt gaan, naar zo'n schimmig winkeltje waar ze 'm voor je konden unlocken.
In Nederland heet dat simlock.

maartenbakker

Special Member

Symbian ondersteunt nog steeds alle apps die het 8 jaar geleden ondersteunde, uitgezonderd apps die expres ondersteuning hebben verwijderd of met nieuwere protocollen praten.

Alleen het opnieuw installeren na een fabrieksreset kan denk ik een uitdaging zijn als je de apps ooit vanuit de appstore hebt geinstalleerd, hoewel de Opera appstore misschien nog bestaat?

Met unlocked doelt men normaalgesproken op de sim / het netwerk.

www.deficientie.nl | "The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."
Sine

Moderator

Een telefoon van 10 jaar oud zou ik inderdaad langzaam laten voor wat hij is.

Symbian is dood en begraven (good riddance)
Zeker in deze wereld is stilstand achteruitgang, je gaat ook geen XP meer draaien op je pc (toch?)

Ik heb m'n E72 al jaren geleden gelaten voor wat het is. Ding kon de belangrijke software (o.a. maps, docs/drive, youtube) niet goed draaien. Althans, youtube werkte wel, maar alleen in 144p omdat 't ding te traag was.
Daarnaast kon ie de moderne wifi beveiligingsprotocollen niet aan waardoor ik 'm niet op bedrijfs of universiteitsnetwerken kon gebruiken.

Ik ben normaal een groot voorstander van 'gebruiken tot ie op is', maar dit is hetzelfde als een Citroen 2cv gebruiken voor het dagelijkse reizen. Het kan, maar je mist veiligheid, comfort en moderne standaard dingen zoals airco en een kachel die ook goed werkt als het koud is buiten en je rustig rijdt...

Nou,
Het klink waarschijnlijk bijzonder eigenaardig toch ik hoef geen apps te hebben om te googelen, internetten, facebooken , twitteren, youtuben, enz, enz, ....
Gebruik hem alleen om te smsen en heel af en toe een telefoontje te doen of te ontvangen. En dat doet deze nog altijd prima.
Verder prefereer ik de voor mij geschikte afmeting van dit toestel (niks te groot of te klein voor te bedienen) en ook het fysieke toetsenbord. Heb al 10 jaar zo één in gebruik en kan bij wijze van spreken hem bijna blindelings bedienen. Ik heb niet meer nodig en ook niks minder. Niks met meer of met minder. Hou van het model en vandaar zoek ik dus dezelfde. Stilstaan is voor mij deze keer dus niet achteruitgaan.

Wat England betreft : Dat ga ik laten voor wat het is. Inderdaad te gewaagd.

En ik denk nu net aan nog iets : Wil hem vanzelfsprekend in het Nederlands gebruiken toch als hij van een andere taal/land komt (met uitzondering van Nederland) met Qwerty klavier en ik zet hem om naar Nederlands (Belgie) zal hij misschien overschakelen naar Azerty (Belgisch) en fysiek zit er een Qwerty op. Tenzij de software dat opvangt en ziet welk toetsenbord er is. Anders is het : oeps foutje :( ! !

[Bericht gewijzigd door Danny G op 22 januari 2021 20:59:54 (21%)]

Gebruik hem alleen om te smsen en heel af en toe een telefoontje te doen of te ontvangen.

Getweedst!

hoe beter de vraag geschreven, zoveel te meer kans op goed antwoord

Je moet het zelf weten, maar je koopt een 10 jaar oude telefoon die zelf maar ontworpen is om 3 a 5 jaar mee te gaan. M.a.w. je telefoneert in geleende tijd.

Je gaat nu ook niet meer een eerste model Volkswagen Golf uit de 70s kopen om mee te forensen omdat je geen groter gemak nodig hebt. Het kan, maar het is een slecht plan wegens slijtage en roest.

In de tijd tussen het starten van dit topic en nu had je overigens al kunnen leren hoe een nieuwe telefoon werkt. Spoiler: de basics zijn 100% hetzelfde. Je hoeft geen apps te gebruiken, maar ik kan het je wel van harte aanraden omdat je dan gratis kan bellen en berichten kan sturen via wifi als je thuis of op het werk bent, en mensen niet hindert door SMSjes te versturen...

maartenbakker

Special Member

Nokia's gaan al gauw 10 jaar mee. Je zit dus inderdaad op het punt dat je reparaties kunt gaan verwachten, maar dat mag de pret niet drukken toch?

Op 22 januari 2021 19:40:38 schreef Sine:
Symbian is dood en begraven (good riddance)

De laatste generatie was gewoon on-par met Android, uitgezonderd de duurste modellen. Of de E5 al tot de laatste generatie behoort, weet ik niet zeker maar Symbian is nu na zoveel jaar zonder ontwikkeling, nog steeds een featurephone-killer.

www.deficientie.nl | "The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."

Ah, ieder heeft zijn mening over nog te gebruiken of niet he.

Wat mij betreft : zoals ik er ene werkend kan houden ben ik tevreden ermee en ga ik niet overstappen naar iets nieuwer. Heb daar momenteel nog geen behoefte aan. En andere mensen storen met smsmen : ik sms maar naar 2 personen en één daarvan weet op een paar minuten na wanneer hij een sms mag verwachten van mij en de andere, tja : die krijgt graag smsen en stuurt er me zelf ook regelmatig door. En daar stopt het zowat.

Heb ondertussen eens gepobeerd om hem terug sprekend te krijgen via de fabrieksinstellingen toch dat mocht niet baten.

We zien wel wat er nog te vinden valt op internet.

Unlocken moet de provider gratis doen na 1 jaar.
Ik heb ook nooit gehoord van taal- of netwerkproblemen en ik heb heel wat internationale (UK) collega's gehad en Nokia's in mijn handen gehad.

[Bericht gewijzigd door K7Jz op 23 januari 2021 16:51:36 (60%)]