Wij hebben onlangs een fondue set gekocht merk Princess type ff onbekend (staat nu op tafel, dus volgt nog)
Echter de ingebouwde regeling voor de temperatuur is compleet naadje; hij lijkt mechanisch te zijn met een bimetaal regeling. De hysterese is echter zo idioot groot dat hij ene moment overkookt en volgende moment niets gaat wordt.
Dus nu zit er een externe HMH regeling op: ik zit continu de knop bij te regelen.
Nu dacht ik simpel: thermocouple eraan en met microcontroller gaan regelen.
Echter ik meet dan op het plaatje en niet op het pannetje wat er los op staat.
Ik zou echter denken dat een temperatuur constant altijd zou moeten werken. Bijv op 110 graden als je dus 10 graden verlies is..
Voor ik eraan begin zou ik graag meerdere strategieën horen.
Ik wil wel bij een binaire regeling blijven: aan uit dus.
Opties die kunnen is: stroommeting (spoeltje om de draad naar element), temperatuurmeting (ik denk TC, maar ptc of ntc kan ook), en natuurlijk tijd.
Een paar graden hysterese zal nodig zijn, maar wat ik nu heb is idioot veel (2 cm slag op de schuifknop)
Ik wil niets in of aan het pannetje doen.