vaillant F62 fout

Ha ha natuurlijk heb je gelijk dat er andere merken zijn dan alleen Nefit ;-)
Ik heb wel de neiging voor Nefit te gaan omdat die het al zo veel jaren heeft volgehouden.
Maar Remeha (Apeldoorn) en Intergas (Couvorden) zullen vast even goed zijn!

Op 7 september 2021 18:34:03 schreef Roland11:
Ha ha natuurlijk heb je gelijk dat er andere merken zijn dan alleen Nefit ;-)
Ik heb wel de neiging voor Nefit te gaan omdat die het al zo veel jaren heeft volgehouden.
Maar Remeha (Apeldoorn) en Intergas (Couvorden) zullen vast even goed zijn!

Ja ik ben niet geheel onpartijdig in deze. Ik werk op de R&D afdeling van Remeha. :-)

Groet, Henk

oh ha ha dat wist ik natuurlijk niet hi hi :-)

Op 19 november 2020 20:05:51 schreef Roland11:
[...]
Hmm, recappen kon vast geen kwaad na 22 jaar maar het was niet de oorzaak van de storing 6A... Want vandaag weer in storing... (weer 6A)
Zo lang hij het na drukken van de resetknop nog blijft doen, ga ik nog maar even door.
Ik ben altijd een beetje bang voor monteurs die storingen moeten oplossen die maar 'af en toe' optreden. Voor je het weet wordt er van alles vervangen wat niet hoedt. Ben dan volgens mij beter af als hij echt blijft hangen in die "6A" en dat ik dan pas een monteur ga bellen ;-)

Ik heb het zien gebeuren bij de verwarmingsketel van een familielid. Van alles vervangen nope.
Nefit gebeld. "Meneer, bij die storing is een sensortje stuk, moet wel vervangen worden, maar voor nood kunt u het even loslaten".
Materiaalkosten > 10 euro.
Reparatie nota ruim 300 euro!

Op 27 augustus 2021 14:55:23 schreef Kilian:
Een monteur vervangt modules omdat dat minder tijd, en dus geld, kost dan op detailniveau foutzoeken en repareren.t verwacht.

Als hij dan met kennis en kunde en goede diagnose de juiste module vervangt heb ik daar ook geen problemen mee. Veel monteurs beginnen te vervangen net zolang tot het apparaat weer werkt. Ik heb het zien gebeuren bij een familielid, fan vervangen, wisselklep vervangen en nog wat meer. Uiteindelijk een sensortje stuk. Helaas worden vergeefs vervangen onderdelen niet terug gezet, maar gewoon berekend. In autogarages is het vaak van hetzelfde laken een pak.

Op 27 augustus 2021 14:55:23 schreef Kilian:
En als je 's ochtends je voordeur uitstapt kun je wel een ongeluk krijgen, sterker nog, dat kan je ook binnenhuis gebeuren en ik ken zelfs twee mensen die in hun eigen bed tijdens hun slaap zijn overleden.

Een monteur vervangt modules omdat dat minder tijd, en dus geld, kost dan op detailniveau foutzoeken en repareren. Het vergt minder kennis en apparatuur en een nieuwe module is dan vaak de goedkoopste oplossing. En Vaillant draait meer omzet met een module van €250 dan elco's van nog geen €5. En die €250 wordt meestal een nieuwe ketel. Kassa. De meeste mensen kunnen toch niet anders dan het advies van de monteur opvolgen.

En altijd weer die doemverhalen over verzekeringen. Ze zullen op zijn minst moeten aantonen dat de schade door jouw handelen of nalaten is ontstaan. Mijn buurman sloot zelf de waterleiding van de ijsblokjesautomaat in zijn koelkast aan. Tyleenslang in een knelkoppeling. Toen zij naar werk waren liep het halve huis onder water, want de slang was uit de koppeling geschoten. De verzekering keerde €30.000 aan schade uit. Die had ik zelf ook niet verwacht.

Als WesTest die elco's op een fatsoenlijke manier door de juiste types kan vervangen zou ik dat zeker doen.

Verzekeringen?
Bij noodzakelijk onderhoud aan een schuifdeur, heb ik de ruit stuk geholpen, doordat er wat onder de gedemonteerde deur lag.
Verzekeraar wilde niet uitkeren, valt niet onder de polis.
Wel als de deur op zijn plaats staat en er valt bijv. een huishoudtrapje tegen. In het eerste geval was het inboedelschade of zoiets. GVD. Ik zeg nog tegen de verzekeringsvrouw aan de telefoon.
"Omdat ik eerlijk vertel wat er is gebeurd, keren jullie niet uit. Volgende keer weet ik wel wat ik ga zeggen, jullie nopen mij om de waarheid te verdraaien"
15 minuten later belde de vrouww terug, toch verzekerd. Ik bedoel maar.
Verzekeraars zijn prima lui,totdat er uitgekeerd moet worden.

Op 8 september 2021 10:58:31 schreef buzzy:
[...]jullie nopen mij om de waarheid te verdraaien

Je wordt echt niet gedwongen om te liegen hoor, als je dat doet - doe je dat echt zelf ;-)

@HenkR : vanochtend de verschildruk gemeten, waarde gaat een beetje heen en weer tussen -2 Pa en -4 Pa, dus lijkt me helemaal goed :-)

Die waarden zijn goed. Veel succes weer met de ketel :-)

Groet, Henk

Op 8 september 2021 12:41:42 schreef HenkR:
Die waarden zijn goed. Veel succes weer met de ketel :-)

Enige wat nog op mijn lijstje staat: nog een keer met een spuitbus 'gaslekzoeker' de koppelingen controleren die ik heb losgehad ;-)

Op 15 september 2021 16:54:32 schreef Roland11:
[...]Enige wat nog op mijn lijstje staat: nog een keer met een spuitbus 'gaslekzoeker' de koppelingen controleren die ik heb losgehad ;-)

sopje maken van water en wat afwasmiddel. Daarmee vervolgens de koppelingen even natmaken met een kwast. Bellenblazen niet toegestaan...........

mel

Golden Member

even met een aansteker erlangs. als het lekt.... O-)

u=ir betekent niet :U bent ingenieur..