Handmixer pruttelt.

EricP

mét CE

Wattage

Eh... Watte?

Al eens bij Schaffner gekeken? Die hebben een hele range aan 'EMI filters'. Mocht er wat passends voor je tussen zitten, dan weet je in elk geval WAT je zoekt.

Verder zou je eens (digitaal) bij een gereedschap onderdelen handel kunnen kijken. Soortgelijk spul vind je ook veel in electrisch gereedschap. Het is doorgaans ook 'klein'. Je hebt dan alleen geen exacte maatvoering.

maartenbakker

Golden Member

De conducteur gebruikte in elk geval tot voorkort ook oud papier in z'n filters. En specialiseert zich dacht ik in complete filters in plaats van losse condensatoren.

Op 12 oktober 2021 06:26:17 schreef rew:
Soms denk je waar zijn we nu helemaal mee bezig? Filtercondensator eur 2 plus 4 verzenden. Geen geld, dus doe maar. Ook maar even losse condensatoren kopen.... ook 6 euro. Samen 12. Met spaarpunten: een nieuwe kost eur 15 en heeft een 2x krachtigere motor.

Maar van die nieuwe liggen de lagers er na een paar jaar uit. Om maar een waarschijnlijke zijstraat te noemen. Bij dit soort dingen loont een kleine reparatie alsnog vaak.

[Bericht gewijzigd door maartenbakker op dinsdag 12 oktober 2021 11:43:14 (20%)

www.elba-elektro.nl | "The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."

Ik denk dat ik de condensatoren inderdaad maar ga bestellen en de "nieuwe" ook maar regel om degene met de versleten lagers te vervangen. Ik denk niet dat er aan die versleten lagers nog wat te doen is, wel.

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/

Update: Nieuwe condensatoren zitten er in. Ik had ze geprepareerd zoals de oude ook uit de fabriek komt: met een stel patchwires. Dus knipknip oude er uit, en dan was het oude losse draadje los solderen, nieuwe vastzetten en klaar. Het past allemaal nog ook (de originele fabrikant heeft natuurlijk draden gekocht die precies goed zijn voor de stroom die er maximaal gaat lopen. Wat ik op voorraad heb is natuurlijk veel dikker. Dunner heb ik ook wel, maar dat lijkt me niet goed... :-))

Anyway, hij draait weer (nog), en klinkt net wat soepeler dan eerst maar dat zal wel bedrog zijn.

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/
Henry S.

Moderator

Op 3 oktober 2021 10:31:39 schreef rew:
M'n vriendin schatte het ding op > 50 jaar omdat ze hem van een tante gehad had als hand-me-down. Maar aan de vormgeving te zien schat ik hem gewoon laat jaren 70 of jaren 80.

Op 9 oktober 2021 10:55:07 schreef rew:
Dingen die we er op zien staan: B51711-B0,22uF X<?> 1M // 250V~ / 4A // 10.72

De condensator is van week 10 1972 ;).

73's de PA2HS - ik ben een radiohead, De 2019 CO labvoeding.

Nou dan had ze het mooi fout want dat is nog geen 50 jaar..... :+

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/
EricP

mét CE

Toch zat ze er dichter bij dan jij :+

Hoho, wie zegt dat er een "nieuwe" condensator ingezet is toen dat ding gemaakt werd?
In die tijd hielden fabrikanten nog voorraad aan, wellicht heeft die condensator 10 jaar op de plank gelegen voor ie in een product gestopt werd. >:)

maartenbakker

Golden Member

Nee hoor, ook toen werd er al aan JIT (spreek uit shit) levering gedaan. Een papiercondensator 10 jaar op de plank leggen is in het algemeen ook niet zo'n goed idee, hoewel deze omhulling waarschijnlijk vrij goed was en hij het dus wel overleefd zal hebben.

www.elba-elektro.nl | "The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."