Hier in Delft en omstreken is in de jaren 70 en 80 een netfilosofie toegepast met een 10kV ring met schakelhuisjes met twee verdeelinstallaties, elk door een betonnen wand afgescheiden van de ander. Vanaf een 6 velds magnefix worden de 400kVA trafo's in de wijken gevoed met (tamelijk dunne) 3x10tjes.
De trafo's staan zodanig opgesteld door de wijken, dat bij spanningsloos maken van een verdeelinstallatie in het schakelhuis, de laagspanning kan worden doorgezet naar een naburige trafo die op het nog onder spanning staande deel zit.
De tegenwoordige netfilosofie is een ringleiding op 10 of 23kV, met daarop aangesloten compactstations met een 400 of 630 (de Diabolo van Alfen is populair) en de laagspanningskabels allen op eind. Niks geen doorkoppeling meer mogelijk. Als er wat gebeurt, (en er fikten de laatste jaren nogal wat van die duiveltjes uit), dan zit er een groot aantal klanten gauw een dag zonder stroom.
Zo ziet zo'n Diabolo eruit

Edit: Aan Toeternietoe
Een 400kVA kan iets van 600 amp leveren. Als je wijzertjes al 400 aanwijzen, en bij de 630, die, ik dacht 910 kan leveren, de amperemeters 600A aangeven, dan zal bij parallel gaan het grootste deel van die 600A door de 400kVA geleverd gaan worden. Ik ben niet zo goed in dit soort rekensommen, dat zijn praktijkervaringen. Dat de boel er onder je handen uit piept. Gelukkig weten stroomboeren dit....